Problemet e lëkurës në dimër

Stina e dimrit mund të shkaktojë probleme të lëkurës, si:

💆‍♀️Dermatitis, shkakton formimin e copëzave të thata të lëkurës që shkaktojnë kruarje dhe acarim. Mund të rezultojë nga ekspozimi ndaj kimikateve, nga një alergjen ose nga një infeksion.

👉Rosacea, është një infeksion bakterial që shkakton skuqje dhe gunga të vogla, të kuqe në lëkurë.

👉Urtikaria, kjo gjendje e lëkurës shkakton gunga të fryra, që kruhen dhe formohen pas ekspozimit ndaj të ftohtit. Disa njerëz zhvillojnë këto shenja si pasojë e mbindjeshmrisë ndaj ajrit të ftohtë. Skuqja është e përkohshme dhe zgjat 1-2 orë pas ekspozimit ndaj të ftohtit.

👉Psoriasis. Moti i ftohtë dhe i thatë mund të shkaktojë psoriasis. Shkaktarë të tjerë përfshijnë stresin, pirjen e duhanit dhe infeksione të caktuara.

Simptomat e sëmundjeve të lëkurës në dimër përfshijnë:

❗️Skuqje
❗️Kruarje
❗️Shenja në lëkurë
❗️Tharje të lëkurës dhe çarje

Trajtimet duhet të përqëndrohen në ri-hidratimin e lëkurës dhe qetësimin e çdo acarimi. Njerëzit mund të përdorin hidratues, vajra ose kremra për të ushqyer dhe rihidratuar lëkurën.

➕Prof. Dr. Andrea Artigiani, mjek dermatolog, drejtues i nivelit të lartë të Universitetit të Pizës, autor i disa botimeve dhe lektor në kongreset të rëndësishme në Itali dhe jashtë saj me eksperiencë shumë vjeçare në fushën e Dermatologjisë dhe Venerologjisë, ju pret në Salus për të kryer vizita dermatologjike!

☎️Kontakto departamentin e dermatologjisë në Salus: +355 68 20 53 180 / info@salus.al / www.salus.al

TË TJERA

Çrregullimet e humorit

😟😄Çrregullimet e humorit (të quajtura gjithashtu crregullimet afektive) përfshijnë spektrin e emocioneve që variojne nga depresioni i thellë në ngazëllimin e shfrenuar dhe në mani.

Lexo më shumë »

Fibromiomat

Fibromioma, e quajtur ndryshe si Fribrioma uterine, është një tumor beninj në muret e mitrës, në përmasa të ndryshme nga mikroskopike deri në madhesinë e

Lexo më shumë »