Pishinat dhe infeksionet e lëkurës

Në stinën e verës, gjatë frekuentimit të plazheve dhe pishinave shqetësimet më të shpeshta që hasen janë infeksionet dhe myku në lëkurë. Personat e prekur nga këto infeksione, duhet të shmangin frekuentimin e plazheve dhe pishinave deri në shërimin e tyre, kjo jo vetëm që të mos përkeqësojnë situatën dhe të parandalojnë komplikacionet e këtyre patologjive, por pakësojnë edhe rrezikun e përhapjes së këtyre patologjive tek individët e tjerë. Frekuentimi i plazheve publike apo pishinave dhe ndotja në këto ambiente janë arsyeja kryesore e shfaqjes së këtyre patologjive.

Kontakti i drejtpërdrejtë mikrobet patogjene që ndodhen në ujin e detit e të pishinave, rërë apo shezlone shoqërohet me rritje të rrezikut për shfaqjen e këtyre problemeve ne lëkurë.

Kur duhet të drejtohemi tek mjeku?
Rekomandohet që të drejtoheni menjëherë tek mjeku spacialist, sapo shfaqen elementët e parë të sëmundjes në lëkurë, në mënyrë që të parandalohet përkeqësimi i sëmundjes, përhapja, dhe të shmangen komplikacionet.

A shërohen këto patologji plotësisht?
Nëse këto sëmundje kapen dhe trajtohen në kohë, mund të kurohen mjaft mirë brenda pak ditësh. Por nëse nuk eliminohen agjentët shkaktarë dhe nuk ruhet një higjienë e mirë, atëherë sëmundja mund të rishfaqet, të ri-akutizohet dhe të kërkojë trajtim nga e para.

TË TJERA

Polipet endometriale

🔎🚺Polipet endometriale janë rritje hiperplazike( të gjendrave dhe stromes endometriale) të lokalizuara, unike ose multiple,nga disa mm deri disa cm të sheshta ose të pedunkuluara

Lexo më shumë »

ORL në Salus

ℹ️➡️Disfonia dhe ndryshime të zërit🔷vështirësi në përtypje🔷mungesë apo tepricë e pështymës🔷vështirësi në frymëmarrje🔷dhimbje e veshit🔷gjendra të vogla pranë veshit apo qafës që mund t’ju shqetësojnë🔷dhimbje

Lexo më shumë »

Migrena

Migrena është një gjendje neurologjike që karakterizohet shpesh nga dhimbje koke të forta, të padurueshme. Simptomat mund të përfshijnë të përziera, të vjella, vështirësi në

Lexo më shumë »