Përse shkaktohet Hernia Diskale

Hernia diskale është rezultat i lidhur me plakjen i quajtur degjenerim i diskut. Me rritjen e moshës, disqet tuaj bëhen më pak fleksibël dhe më të prirur për tu dëmtuar.

Ndonjëherë, përdorimi i muskujve tuaj të pasëm në vend të këmbëve dhe muskujve të kofshës për të ngritur objekte të rënda mund të çojë në hernie të diskut. Në raste të rralla një ngjarje traumatike si rënia ose goditja në shpinë është shkaku.

Faktorët që mund të rrisin rrezikun tuaj për hernie diskale përfshijnë:

✅Pesha. Pesha e tepërt e trupit shkakton stres shtesë në disqet në pjesën e prapme të shpinës.

✅Profesioni. Njerëzit me punë fizike të rënda kanë një rrezik më të madh të problemeve të shpinës. Lëvizja e përsëritur, tërheqja, shtytja, përkulja anash dhe kthesat gjithashtu mund të rrisin rrezikun.

✅Gjenetika. Disa njerëz trashëgojnë një predispozitë për zhvillimin e hernies diskale.

✅Pirja e duhanit. Mendohet se pirja e duhanit zvogëlon furnizimin me oksigjen në disk, duke bërë që ai të dëmtohet më shpejt.

➡️Nëse ndjeni dhe ankoni këto shqetësime, ju keshillohet
të kryeni një vizitë specialistike me mjekun Neurokirurg.

☎️Kontakto me mjekun neurokirurg Vincenzo Di Stefano në Salus për vizita dhe konsulta të specializuara në 0682053180