Patologjitë kirurgjikale të ezofagut

Patologjitë kirurgjikale të ezofagut janë sëmundje ose gjendje që mund të kërkojnë ndërhyrje kirurgjikale në ezofag. Disa nga patologjitë kirurgjikale të ezofagut përfshijnë:

• Refluksi gastroezofageal: Është një gjendje ku acidi i stomakut kthehet mbrapa në ezofag, shkakton ndezje dhe dëmton mukozën e ezofagut.

• Divertikuloza ezofageale: Kjo është një gjendje ku formohen mjekër në murin e ezofagut. Në raste të rënda, mund të kërkojë ndërhyrje kirurgjikale për të hequr divertikulën.

• Kanceri i ezofagut: Në raste të diagnozuar vonë ose në fazat e avancuara, kanceri i ezofagut mund të kërkojë ndërhyrje kirurgjikale për të hequr pjesën e prekur të ezofagut ose për të krijuar një lidhje të re të sigurt midis pjesëve të mbetura të ezofagut dhe stomakut.

• Stenozat ezofageale: Ngritja e ngushticës në ezofag mund të shkaktojë vështirësi në kalimin e ushqimit.

• Akalazia: Një gjendje ku sfinkteri i poshtëm i ezofagut nuk hapet siç duhet, duke shkaktuar vështirësi në kalimin e ushqimit.

🔹Është e rëndësishme të theksohet se trajtimi kirurgjikal për këto gjendje varet nga shkalla e rrezikut, shëndeti i përgjithshëm i pacientit dhe faktorë të tjerë. Konsultimi me një mjek kirurg është i domosdoshëm për të përcaktuar opsionet e trajtimit më të përshtatshme për çdo rast të veçantë.

👨‍⚕️Prof. Dr. Costantino Zingaretti, mjek kirurg i ekselencës botërore, si pjesë e Salus, ka kryer përgjatë viteve një numër të lartë të ndërhyrjeve nga më të komplikuarat, të gjitha me sukses të plotë!

👉🏼Mos hezitoni, kontaktoni tani në numrat e telefonit:
📲+355 682053180 / +355 42390500
📍Adresa: Rruga Vidhe Gjata 16, Tiranë
🌐www.salus.al