Pamundësia për të urinuar

➡️🔴Bllokimi urinar ose pamundësia për të urinuar ndodh kur pacienti nuk është në gjendje të urinojë dhe stanjacioni i fshikëzës tejkalon 400ml. Bllokimi urinar është një ndërlikim që shfaqet në disa kushte patologjike si:

➡️Obstruktive
➡️Infeksione
➡️Inflamacionet
➡️Farmakologjike
➡️Neurologjike
➡️Komplikacionepas operacionit
➡️Shtatezania
➡️Traumat

🔴Tek meshkujt, shkaqet obstruktive të Bllokimit urinar mund të identifikohen në hipertrofinë beninje të prostatës, gurët (kalkulat), stenozën uretrale dhe / ose neoplazmat e prostatës.

🔴Tek femrat, megjithatë, ne flasim për prolapsi të organeve gjenitale, masave tumorale, mitrës retroverse.

🔴Diagnoza e hershme është shumë e rëndësishme pasi komplikimet që lidhen me ndërhyrjet me vonesë mund të çojnë në dëmtim serioz të veshkave.

☎️Ne Spitalin Salus kryhet kirurgjia urologjike e Bllokimit akut urinar. Kontakto ne numrin 0682053180 për cdo emergjence!

TË TJERA

Stres testi në Salus

👨‍⚕️❤️Metoda më e lehtë dhe më e saktë për zbulimin dhe vlerësimin e sëmundjeve ishemike e zemrës është stres-testi. Një ndër metodat për vlerësimin dhe

Lexo më shumë »