Ortopedia në Salus

Departamenti i Ortopedisë merret me diagnostikimin dhe kurimin e patologjive të aparatit osteo-artikular duke iu referuar veçanërisht trajtimit kirurgjikal të sëmundjeve artikulare degjenerative dhe traumatike.
Salus disponon pajisje dhe aparatura bashkëkohore për një diagnostikim të drejtë dhe efikas të patologjive ortopedike dhe për kryerjen e endoskopive diagnostikuese dhe operative.
Patologjite e trajtuara:
➡️Kirurgjia e gjurit:
Rikonstruksion i ligamentit të kryqëzuar të përparmë me muskujt
Menisektomi
Qepje menisku
Patologji të lëngut sinovial
Patologji të kërcit përmes mikroperformimeve dhe kandroabrazioneve.
➡️Kirurgji protezike:
Artroprotezëe kërdhokullës (apo artikulacioni kokso-femural)
Artroprotezë e gjurit (monokompartimentale dhe totale)
Rishikim i impianteve protezike të kërdhokulës dhe gjurit
Vendosje e impianteve të protezave rikonstruktive në rast patologjish tumorale të kërdhokulës dhe gjurit
Frakturë e qafës së femurit
Osteotomi e tibias
Protezë e shpatullës (totale apo e pjesshme)
Protezë e kyçit të këmbës
➡️kirurgji e shpatullës:
Patologji degjenerative e kufjes së rotatorëve
Instabilitet i shpatullës
➡️kirurgjia e këmbës:
Halux Valgus
Sindroma të dhimbshme të metatarsit
Trauma e tabanit
Këmba e sheshtë në moshën pediatrike
Gishta çekiç
Dystaban
Sëmundja Dupuytren
Deformime të gishtave të lindura dhe të fituara me kalimin e kohës
Sindroma e tunelit karpal
Kirurgjia e këmbës kryhet duke përdorur teknika mini invazive.
➡️ Kirurgjia e kycit të këmbës:
Patologji të kërcit post-traumatike apo degjenerative të kyçit të këmbës.
Kirurgjia e kyçit të këmbës kryhet duke përdorur, kur është e udhës, teknika artroskopike
➡️Kirurgjia e dorës dhe e krahut:
Patologji degjenerative të kockave dhe artikulacioneve të dorës dhe kyçit (rizoartrozë, deformim me origjinë artrozike dhe reumatizmale, etj.,).
Kirurgji e shtypjes së Sistemit Nervor Periferik (sindroma e tunelit karpal, shtypje e Nervit ulnar në bërryl dhe në kanalin e Guyon-it).
Patologji infiamatore dhe degjenerative të aparatit muskulor/tendinave.

Deformime të lindura dhe të fituara

Tumore beninje dhe malinje

Patologji të bërrylit (epikondilit, epitrokleit, pasoja traume, artrozë, etj.,)

Kirurgjia e dorës kryhet duke përdorur teknika mini invazive.

➡️Traumatologjia:

Riparim kirurgjikal i lezioneve të indeve të buta (muskuj, tendina, ligamente, etj.,)

Riparim kirurgjikal i kockave (fraktura dhe fraktura-luksacione) të gjymtyrëve, tëshpatullës dhe të legenit.

Ndërhyrjet e traumatologjisë kryhen sa më parë të jetë e mundur në mënyrë që pacienti mund të ngrihet nga shtrati dhe të rifillojë të ecë që në ditën e dytë pas ndërhyrjes, duke realizuar kështu një rikuperim funksional më të shpejtë dhe më të plotë kundrejt teknikave të tjera operatore dhe rikuperimit post-operator.

➡️Departamenti i Ortopedisë +355 68 20 53180

TË TJERA