Okulistika

Departamenti i Okulistikes në Salus i ofron pacientit një trajtim të plotë shendetësor, që përfshin diagnostikimin, trajtimin terapeutik dhe kirurgjikal, hospitalizimin si dhe ndjekjen post-operatore. Falë stafit mjekësor të specializuar të Okulistëve Italianë dhe Shqiptarë i cili prej vitesh merret me trajtimin e patologjive specifike të syrit, arrijmë të trajtojmë këto patologji si dhe të kryejmë kirurgjinë e specializuar okulistike. Spitali Salus disponon pajisje dhe aparatura të teknologjisë së fundit dhe avangardë për përcaktimin e saktë të diagnozës për patologji të fushës së okulistikës si dhe për kryerjen e ndërhyrjeve kirurgjikale specifike të okulistikës.

Shërbimet Kirurgjikale dhe Ambulatoriale:

Në Salus kryhet edhe Tomografia me koherencë optike – (OCT Scanner) një teknikë inovative e imazheve, e cila “merr” fotografi me rezolucion të lartë të strukturave të retinës, duke dhënë informacion mbi trashësinë, anatomine dhe marrëdhënien ndërmjet shtresave të ndryshme të retinës.
Tomografia me koherencë optike është një ekzaminim joinvaziv i syrit që shfrytezon nje gjatesi te caktuar te vales se drites për të skanuar retinën, duke e ndarë atë në seksione (ashtu si çdo tomografi ose skaner). Kompjuteri,më pas i perpunon  imazhet në rezolucion të lartë.
Ekzaminimi lejon, në veçanti, të studiojë në detaje zonën makulare dhe papilën e nervit optik.
Skanimet kryhen përgjithësisht për të gjitha sëmundjet që prekin retinën, duke përfshirë degjenerimin makular senil (AMD), glaukoma, CRVO (bllokim i venës qëndrore të retines), CRAO  (bllokim i arteries qëndrore të retines), retinopatia diabetike.

Blog:

Retinopatia diabetike

Kur flasim për diabetin, parandalimi, kontrolli dhe monitorimi i vazhdueshëm janë elementët më të rendesishëm nëse duhen shmangur dëmtimet dhe komplikimet e pakthyeshme! Retinopatia diabetikePersonat…

Hipermetropia

🤓👁👁Hipermetropia (largpamësia) është një problem i shikimit për të cilin pamja e objekteve të afërta është më e paqartë se ato të largëta. Drita që…

Glaukoma

Glaukoma Në përgjithësi, kjo sëmundje karakterizohet nga një ulje progresive e fushëpamjes, në pjesën periferike e më pas në pjesën qëndrore, deri sa avancon deri…

Okulistika në SALUS

Spitali Italian Salus sjell për pacientet Shqiptarë mjekun e njohur Okulist Italian Dr. Paolo Maria Fantaguzzi. Departamenti i Okulistikës në Spitalin SALUS rikthehet me një ekip të specializuar Italian…

Gripi i syrit

Gripi i syrit, një epidemi e frikshme që po përhapet në Tiranë! Gripi i syrit irritim irritim të syve, djegie, skuqje apo lotim të vazhdueshëm,…

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie…

Oftalmologia in SALUS

L’ospedale italiano Salus porta ai pazienti albanesi il noto dottore Okulist italiano Dr. Paolo Maria Fantaguzzi. Il Dipartimento di Oftalmologia dell’ospedale SALUS è tornato con…