Ndryshimet e zërit – Disfonia

Shprehja “disfonia e tensionit të muskujve” është një term i përdorur për një disekuilibër në koordinimin e muskujve dhe frymëmarrjes së nevojshme për krijimin e zërit.

Stresi dhe ankthi – Hulumtimet e fundit kanë treguar që nën periudha stresi, muskujt që kontrollojnë forminin e zërit tensionohen. Periudhat e tensionit të zgjatur mund të çojnë në mos-koordinim të sistemit të kontrollit vokal.

Shkaqet – Çrregullimet e zërit shpesh ndodhin pas një sëmundje të rrugëve të frymëmarrjes, siç është ftohja ose gripi. Në rastin e një infeksioni të traktit të sipërm respirator, mosbalancimi i muskujve nuk mendohet të jetë i lidhur me stresin dhe ankthin. Ngjarje të rëndësishme stresuese të jetës, mund të shkaktojnë gjithashtu dysfonia të tensionit të muskujve.

Simptomat më të zakonshme janë ndryshimet në cilësinë e zërit, duke filluar nga i butë në i rëndë dhe shpesh shoqërohet me dhimbje ose shqetësim kur flet. Zëri mund të ndikohet gjatë të folurit, kënduarit ose të dy gjendjeve. Shpesh, ngjirja do të shoqërohet me një përpjekje të shtuar për të folur dhe lodhje të mëvonshme ose lodhje të zërit.

‍⚕️Në Spitalin Salus, Dr. Fornaro ju pret për të kryer vizita dhe për të dhënë trajtimin e duhur për çrregullimet e zërit.

☎️Rezervo një vizitë në numrin 0682053180 / www.salus.al

Shpërndaje:

Abonohu

Për të marr me email artikuj të ngjashëm