Prof.Dr. Vincenzo Di Placido

Formazione Scolastica

-Më 1974 u diplomua për Mjekësi dhe Kirurgji në Universitetin e Bolonjës me rezultate ekselente, me një tezë eksperimentale.
-Më 1979 u specializuar në Ortopedi dhe Traumatologji në Universitetin “Modena”.
-Më 1980, Kaqene pjesemarres në takime dhe konferenca të panumërta, në Itali dhe jashtë saj, me praktika trajnimi gjithashtu në SHBA dhe në qendrat kryesore të specializuara italiane.
-Ka bashkepunuar me professor te mirnjohur ialian, duke publikuar artikuj shkencore me vellime te ndryshme, te cilet jane konsideruar si artikujt me te mire ne vend.
– Në vitin 1999 ai u transferua në Spitalin “San Salvatore” në Pesaro, me pozicionin e shefit të Traumatologjisë dhe kirurgjisë protezike.
-Nga 2004 deri në Gusht 2010, ka qënë drejtor i departamentit kirurgjik të Ortopedisë dhe Traumatologjisë të Spitalit “Madonna del Soccorso” në Urbino
-Profesori a.c. në “Fakultetin e Shkencave” në Universitetit të Urbinos për mësimdhënie në kursin master të Traumatologjisë dhe Ortopedisë.

Occupazione Finita

-Per me shume se 30 vite ka qene Drejtor Mjekësor i Shërbimit Shëndetësor Kombëtar, periudhe gjatë së cilës kreu mbi 2500 operacione protezike dhe rreth 3000 operacione artroskopike.

-Ka zhvilluar një përvojë të jashtëzakonshme që së bashku me profesionalizmin dhe perkushtimin formuar gurët e themelit të tij profesional ne fushen e nderhyrjeve ortopedike.
-Ndërhyrjet e panumërta të traumatologjisë nëtë cilat kryesore janë (thyerje të legenit dhe atikolacioneve te tjera) po ashtu trauma kurrizore me trajtime vertebroplastike Ka qënë pjesë e , bashkëpunimi në hartimin dhe zbatimin e sistemeve protezike .
-Eshte pjese e spitali të Akredituar “Sol et Salus” nëTorre Perdera, e cila është një qendër ekselence ku vazhdon të zhvillojhet përmirësimin e performancës kirurgjikale dhe rehabilitimin e hershëm në fushën ortopedike.
-Aktualisht, ai kryen aktivitetin e tij të pavarur në spitalin e akredituar “Sole et Salus” në Torre Pedrera – Rimini.

Kontakto Mjekun

Shkruani mesazhin tuaj për Prof.Dr. Vincenzo Di Placido

Ju do të kontaktoheni menjëherë nga Prof.Dr. Vincenzo Di Placido