Prof.Dr. Vincenzo Di Placido

Arsimi

-Më 1974 ,Diplomuar për Mjekësi dhe Kirurgji në Universitetin e Bolonjës me rezultate ekselente, me tezë eksperimentale.
-Më 1978 ,Specializuar në Ortopedi dhe Traumatologji në Universitetin “Modena”.
-Më 1980, ka kryer praktika trajnimi  në SHBA dhe në qendrat kryesore të specializuara italiane, gjithashtu pjesemarres në takime dhe konferenca të shumta në Itali dhe jashtë saj.

-Ka bashkëpunuar me profesor të mirnjohur italian,në  publikimin e artikujve shkencor me vellime të ndryshme, të cilet janë konsideruar si artikujt më të mirë ne vend, sa i përketë specialitetin e ortopedisë .
– Në vitin 1999, ka qënë pjesë  e Spitalit “San Salvatore” në Pesaro, si shef të Traumatologjisë dhe kirurgjisë protezike.
-Nga 2004 deri në Gusht 2010, ka qënë drejtor i departamentit kirurgjik të Ortopedisë dhe Traumatologjisë të Spitalit “Madonna del Soccorso” në Urbino
-Profesori a.c. në “Fakultetin e Shkencave” në Universitetit të Urbinos për mësimdhënie në kursin master të Traumatologjisë dhe Ortopedisë.

Punësimi

-Për më shumë se 30 vite ka qënë Drejtor Mjekësor i Shërbimit Shëndetësor Kombëtar, periudhe gjatë së cilës kreu mbi 2500 ndërhyrje protezike dhe rreth 3000 nderhyrje artroskopike.

-Ka zhvilluar një përvojë të jashtëzakonshm, së bashku me profesionalizmin dhe perkushtimin  e tij, të cilët formuan gurët e themelit të tij profesional ne fushen e nderhyrjeve ortopedike.
-Ka kryer me sukses te plotë ndërhyrje të traumatologjisë ndër të cilat kryesore janë (thyerje të legenit dhe atikolacioneve te tjera) po ashtu trauma kurrizore me trajtime vertebroplastike —Ka qënë pjesë e bashkëpunimi në hartimin dhe zbatimin e sistemeve protezike .
-Ështe pjesë e spitali të Akredituar “Sol et Salus” në Torre Perdera, e cila është një qendër ekselence ku vazhdon të zhvillojhet përmirësimin e performancës kirurgjikale dhe rehabilitimin e hershëm në fushën ortopedike.
-Aktualisht, kryen aktivitetin e tij të pavarur në spitalin e akredituar “Sole et Salus” në Torre Pedrera – Rimini.

Kontakto Mjekun

Shkruani mesazhin tuaj për Prof.Dr. Vincenzo Di Placido

Ju do të kontaktoheni menjëherë nga Prof.Dr. Vincenzo Di Placido