img-0
img-8

Prof.Dr. Domenico Ferro

Arsimi

-Prof.Dr.Domenico Ferro është diplomuar në Mjekësi dhe Kirurgji në Universiteti i Romës La Sapienza ne vitin 1983.

-Specializuar në Mjekësinë Interne në Universitetin e Romës “La Sapienza” ne vititn 1988.

– Nga tetori i viti 1990, Profesor në Universitetin e Romës “La Sapienza” në Mjekësi të Interne.

-Autor i mbi 100 publikimeve shkencore mbi argumentin e Mjekësisë Interne, Kardiologjisë dhe Hepatologjisë.

  •  Hemostatic balance in patients with liver cirrhosis: Report of a consensus conference.
  • Impaired flow-mediated dilation in hospitalized patients with community-acquired pneumonia.
  • Low-grade endotoxemia, gut permeability and platelet activation in community-acquired pneumonia.
  • Relationship of PCSK9 and Urinary Thromboxane Excretion to Cardiovascular Events in Patients With Atrial Fibrillation.
  • Major adverse cardiovascular events in non-valvular atrial fibrillation with chronic obstructive pulmonary disease: the ARA PACIS study.
  • Temporal trends of the time in therapeutic range and incidence of cardiovascular events in patients with non-valvular atrial fibrillation.
  • Correction to Major adverse cardiovascular events in non-valvular atrial fibrillation with chronic obstructive pulmonary disease: the ARA PACIS study.
  • -Reduced lysosomal acid lipase activity: A new marker of liver disease severity across the clinical continuum of non-alcoholic fatty liver disease?
  • Arterial and venous thrombosis in coronavirus 2019 disease (Covid-19): relationship with mortality.

Punësimi

-Drejtori Mjekësor i nivelit të pare, në “Azienda Policlinico Umberto I” Rome .

-Profesor-Studiues në Universitetin e Romës “La Sapienza”

-Oficer Mjekësor në Batalionin e 8 -të të Karabinierëve “Lazio”, në Romë

-Mjek zyrtar i Karabinierëve dhe Policisë  ne Rome ne vitet, 1989.

-Folës në Kongrese të shumta Kombëtare dhe Ndërkombëtare nga 1984 e deri më sot.

-Kryeredaktor i revistës “Nutrients “

-Anëtar i Bordit të Rishikuesve dhe Redaktor i revistës “Hepatoma Research”

– Fitues i çmimit “Tokyo” në 1984 mbi Trombozat dhe Hemostazat dhe fitues i një çmimi në 1999 në Romë,  sa i takon sëmundjeve kardiovaskulare.

-Tashmë pjesë e spitalit Salus.

 

Kontakto Mjekun

Shkruani mesazhin tuaj për Prof.Dr. Domenico Ferro

Ju do të kontaktoheni menjëherë nga Prof.Dr. Domenico Ferro