Prof. Dr. Paolo Maria Fantaguzzi

Arsimi

– Më 1983, u diplomua për Mjekësi dhe Kirurgji me rezultate të shkëlqyera, në Universitetin e Bolonjës.
– Më 1988, u specializua në Oftamologji, me rezultate të shkëlqyera, në Universitetin e Bolonjë.
– Nga viti 1988-1991,  mjek specialist në Departamentin e Okulistikës, në Qëndren Shëndetësore Lokale në Cesena, Itali.
– Nga viti 1988-2000, mjek i nivelit të parë në Departamentin e Oftamologjise, pranë Qëndres Shëndetësore Lokale Bolonja, Itali
– Nga viti 2000- dhe në vazhdim, drejtues i nivelit të lartë në departamentin e Okulistikës, pranë Autoritetit Shëndetësor Lokal në  Forlì, Itali.
-Patologjite më të trajtuara :

  • Katarakta
  • Glaukoma
  • Retinopatia
  • Strabizmi
  • Shkolitja e Retines

Punësimi

-Ka kryer mijëra ndërhyrje gjatë viteve të eksperienses së tij, për të gjitha sëmundjet e syve, veçanërisht në lidhje me patologjite e retinës dhe trajtimin e glaukomës. Është nën kryetar i “GIVRE”, Grupi Italian i Kirurgjisë Vitreoretinale.
-Ka qënë bashkepuntor me Kliniken PCM, në Moden, Itali për disa vite dhe gjatë eksperiencës së suksesshme ndër vite,  u bashkua  stafit të Polianbulatorit në vitin 2017.
-Ka bashkepunuar dhe ushtruar eksperiencen e tij, në spitali e Autoritetet Shëndetësore të Riccione, Cesena, Bologna dhe Forlì, në të cilin aktualisht  është drejtor mjekësor.
-Ka qënë prej disa vitesh shef i Departamentit të Okulistikes, në Spitalin “Morgagni” në Forlì, Itali
-Bashkëpunimi prej disa vitesh me Klinikën e Kirurgjisë ne “Modenese” në Moden, Itali, bazohet në vlerësimin e cilësisë së strukturës dhe shërbimeve të saj.
-Ka bashkëpunuar gjithashtu me strukturen  “Casa di Cura”, San Lorenzino, në departamentin e Okulistikës në provincen e  Forlì ne Cesena.
-Profesor, kryetar, relator, bashëkpunetor, pjesëmarrës në kongreset Kombëtare edhe Ndërkombëtarët,
-Kirurg konsulent, në trajnime dhe konferenca gjatë viteve të ekperiencës së tij.

Kontakto Mjekun

Shkruani mesazhin tuaj për Prof. Dr. Paolo Maria Fantaguzzi

Ju do të kontaktoheni menjëherë nga Prof. Dr. Paolo Maria Fantaguzzi