Dr.Marco Lorenzini

Arsimi

Më 30.3.1980: Diplomuar në Mjekësi dhe Kirurgji, Universiteti i Padova, dega Verona. I ° Seksioni i Provimeve të Shtetit: Kualifikimi i profesionit.
Prill – Korrik 1981: Kirurg vullnetar në Spitalin Camillian dhe Spitalin e Lahansai (Tajlandë), duke iu bashkuar një projekti të ndihmës për refugjatët Kamboxhiane të promovuar nga C.O.E.R.R. – O.N.U.
Vjeshtë – Dimër 1982: Mjek vizitues në Divizionin e Kirurgjisë Plastike Pediatrike të Spitalit të Fëmijëve të Sëmundur në Londër.
Më 1.12.1984 – 30.11.1988: Asistent mjekësor me kohë të plotë që shërben në Departamentin e Urgjencës të Spitalit Valdagno, U.L.S.S. 7 Vicenza.
Nëntor 1985: Specializimi në Kirurgjinë Pediatrike, në Universiteti e Veronës.
1.12.1988: Asistent me kohë të plotë i Divizionit të Kirurgjisë Plastike dhe Qendrës së Djegieve të O.C. i Borgo Trento, U.L.S.S. 25, Verona.
Korrik 1990: Specializimi në Kirurgjinë Plastike dhe Rindërtuese, Universiteti i Padovës.
Shtator 1990: Praktikë në Departamentin e Kirurgjisë Plastike të Spitalit Canniesburn në Glasgow, Skoci, drejtuar nga M. Webster.
Nëntor 1992: Praktikë në Institutin e Kirurgjisë Kranofaciale dhe Plastike në Southfield, Michigan Sh.B.A., drejtuar nga J.T. Xhekson
Nga 1.12.1993 deri më 15.8.2005, Asistent i Përgjegjshëm me marrëdhënie me kohë të plotë në Divizionin e Parë të Kirurgjisë Plastike dhe Qendrën e Djegieve të Spitalit Verona.
Janar 1994: Praktikë në Ekipin e Kirurgjisë Kraniofaciale të Spitalit Dijkzigt në Roterdam, Holland, drejtuar nga Van der Meulen.
Nëntor 1995 dhe 1997: Praktikë në Ekipin Kraniofacial të Spitalit Necker në Paris, drejtuar nga D. Marchac.
Nga 15.4 deri më 10.5.1996: Kirurg në spitalin e Zenicës, Bosnjë – Hercegovinë, si pjesë e një projekti bashkëpunimi humanitar të promovuar nga Rajoni i Piemonteve.
Nga viti akademik 1998-1999 deri në 2005, Profesor i Kirurgjisë Plastike në Shkollën e Kirurgjisë Pediatrike të Universitetit të Verona.
Nga viti akademik 1999-2000 deri në 2012, Profesor i Shkollës së Specializuar të Kirurgjisë Plastike të Universitetit të Verona.
Nga 1.1.1999: Pozicion menaxherial si shef i sektorit “Kirurgjia e Gjirit”.
Nga 2000 deri në 2005: konsulent për Kirurgjinë e Gjirit në Spitalet e Bassano del Grappa (VI) dhe Bussolengo (VR).
Nga 16 gusht 2005 deri më 31.12.2018 Drejtori i U.O.C. të Kirurgjisë Plastike të Kompanisë Veneciane ULSS 12.
Nga 2008 në 2014: misione humanitare dhe arsimore në Universitetin e Ngozi (Burundi) dhe aktivitet kirurgjik në spitalin publik lokal, duke iu bashkuar një projekti bashkëpunimi të organizuar dhe menaxhuar nga Universiteti i Verona dhe shoqata “ONLUS Pro Africa”.
Nga viti 2011 deri më sot: Profesor dhe anëtar i Komitetit Shkencor të Masterit Pasuniversitar në “Kirurgjia Tropikale dhe Emergjencat Shëndetësore” të organizuar nga Universiteti i Veronës, Fakulteti i Mjekësisë dhe Kirurgjisë.

Punësimi

Drejtori i Njësisë Operative të në Kirurgjinë Plastike të Kompanisë Venus AULSS 3.

Anëtar themelues i ekipit të Kirurgjisë Kraniofaciale të Autoritetit Shëndetësor Verona dhe anëtar i Shoqatës Italiane të Mikroturgjisë.
Profesor i Shkollës së Specialiteteve në Kirurgjinë Plastike të Universitetit të Veronës, Fakulteti i Mjekësisë dhe Master i Kirurgjisë Tropikale dhe Emergjencave të Shëndetit i organizuar gjithashtu nga Universiteti i Verona. Anëtar i Komitetit Shkencor të Masterit Pasuniversitar në “Kirurgjia Tropikale dhe Emergjencat Shëndetësore” të organizuar nga Universiteti i Veronës, Fakulteti i Mjekësisë dhe Kirurgjisë.
Pjesëmarrje në kurse të shumta, simpoziume dhe kongrese rinovuese në Itali dhe jashtë saj, në shumë raste edhe si folës. Autor ose bashkëautor i më shumë se 140 punimeve shkencore, përfshirë raportet e konferencave dhe botimet në revista kombëtare dhe ndërkombëtare dhe bashkëpunimin në iniciativat editoriale.
Organizator dhe promovues i konferencave që kanë të bëjnë me Kirurgjinë Rikonstruktive Plastike dhe Kirurgjinë Estetike.
Pjesëmarrja në misione humanitare, e karakterizuar nga aktivitete trajnuese klinike / kirurgjikale dhe didaktike, si në Evropë dhe në Afrikë dhe Azi.

Kontakto Mjekun

Shkruani mesazhin tuaj për Dr.Marco Lorenzini

Ju do të kontaktoheni menjëherë nga Dr.Marco Lorenzini