Dr. Giovanna Cattini

Arsimi

-Në vitin 1961, diplomuar në Optometri në Universitetin e Milanos me rezultate të shkelqyera, në Itali.
-Në vitin 1984, diplomuar si asistente në Oftamologji  në Universitetin e Triestes ,me rezultate të shkelqyera ,në Itali.
-Që nga viti 1979, pjesëmarrëse në të gjitha kongreset botërore dhe evropiane, duke prezantuar disa punime shkencore në KYOTO me rastin e kongresit botëror të vitit 1995.
– Në vitin 1996, fituese e  çmimit të parë për kërkime mbi diplopinë në kongresin evropian në Nancy.
-Në vitin 2003 ka prezantuar  punim mbi shtypjet sakadike në praktikën klinike në Universitetin e Padovës dhe dy punime në Romë mbi strabizmin dhe diplopinë.
-Ka kryer specializime në Universitete Evropiane të ndryshme si : Londër – Antwerp- Nantes – Lyon – Nancy – Lisbonë- Madrid – Tübingen -Losanna- Zermatt.

Punësimi

-Nga viti 1961 deri në 1969, ka punuar në spitalin e Milanos (Croce Rossa) dhe në spitalin e provincës në Como (Cantù dhe Merate).
-Në vitin 1969, ka punuar  pranë zyrës së prof. Carones, si assistente Oftamologe.
-Në vitin 1979 , ka bashkëpunuar në klinikat “Città di Milano” dhe “Madonnina”.
-Në vitin 1998 deri në vitin 2003 ka zhvilluar aktivitetin e saj në asistencës kirurgjikale pranë  “Qendrën Italiane Diagnostike”.
– Nga viti 1979 e në vazhdim, pjesëmarrëse në Fondacionin për Përditësime në Paris.
-Nga viti 1988 e në vazhdim ka punuar në qytete të ndryshme italiane dhe europiane si : Pesaro, Ancona, Foligno ,Romë, Forlì, Modena, në Nju Jork: Manhattan dhe Spitalin e veshëve dhe syve.
-Ka bashkëpunuar për rreth 6 vite me INSREM të Lyonit dhe bioinxhinierët e disa universiteteve italiane pë krijimin e pajisjes për regjistrimin e të gjitha lëvizjeve dhe konvergjencës horizontale dhe vertikale të syve.
-Që nga viti 2003 u transferova në klinikën “COLUMBUS” dhe që nga viti 2004, klinika ka një marrëveshje me BICOCCA, Itali.
-Në vitin 2005 , Pedagoge në departamentin e neuro-oftalmologjisë të fondacionit Rothschild.
-Në vitin 2007 , kryesuese  në leksione në Universitetin e Parmës mbi lëvizjet e syve në elektrofiziologji.
-Pjesëmarrëse në kongreset e profesoreve europian për,  Neuro-oftalmologjisë në Bolzano , në Montpellier, Zermatt, në  kongresin mbi diplopinë .
-Në vitin 2008 së bashku me profesorë të tjerë të asociuar ka organizuar një kongres multidisiplinar mbi diplopinë në Fontanellato, me pjesëmarrjen e disa drejtorëve të klinikave universitare të huaja.
-Nga viti 1994 e në vazhdim, ka kryer ekzaminime pre-operatore dhe ka ndjekur rreth 1100 nderhyrje me anestezi lokale dhe mbi 1500 nderhyrje me anestezi të përgjithshme.
-Tashme pjesë e Spitalit Salus.

Kontakto Mjekun

Shkruani mesazhin tuaj për Dr. Giovanna Cattini

Ju do të kontaktoheni menjëherë nga Dr. Giovanna Cattini