Prof.Dr. Giovanni Magnanelli

Arsimi

Ekspert në Kirurgjinë Torakale, me pervojë 35 vjeçare.

 • Diplomë në Mjekësi dhe Kirurgji në Universitetin e Padovës me qendër në Verona (1979)
 • Specializimi në Kirurgji Torakale në Universitetin e Modenës (1984)
 • Kurs specializimi në Endoskopinë Torakale në Universitetin e Modenës (1991)
 • Praktikë në Shërbimin e Bronkologjisë të Spitalit “Bellaria” në Bolonja (1991)
 • Praktikë në Programin e Transplantit të Mushkërive të Spitalit të Përgjithshëm të Montrealit, Kanada (1992)
 • Praktikë në Spitalin “Santa Cabrini” në Montreal, Kanada (1992)
 • Praktikë në Shërbimin e Kirurgjisë Torakale në Universitetit të Strasburgut (1994)
 • Specializimi në Kirurgji e Përgjithshme në Universitetin e Veronës (1994)
 • Praktikë në Programin e Transplantit të Mushkërive të Universitetit të Vjenës (1996)
 • Praktikë dhe pjesëmarrje në aktivitetet e Programit të Trasplantimit të Mushkërive në Universitetin e Karolinës së Veriut në Chapel Hill, SHBA (1998)
 • Pjesëmarrës, në 2 takime mbi protokollin e ri të terapisë Neoadjuvante në karcinomën e mushkërive në Institutin “Mario Negri” të Kërkimeve Farmakologjike në Milano (1999)
 • Praktikë dhe pjesëmarrje në aktivitetet e Programit të Trasplantimit të Mushkërive në Universitetin e Karolinës së Veriut në Chapel Hill, SHBA (2000)
 • Kurs në Kirurgjinë Torakale në Universitetin e Uashingtonit në “Sain Louis”, Missuri, SHBA (2003)
 • Ka ndjekur kurs në Departamentin e Endoskopisë Operative Torakale në “Thoraxklinik Heidelberg”, Gjermani (2006)

Punësimi

 • Drejtori i Departamentit të i Kirurgjisë Torakale në Spitalin “Pederzoli” në Peschiera del Garda.
 • Nga viti 2015- e në vazhdim , Konsulent Mjekësor i Kirurgjisë Torakale në Institutin Mjekësor Toskan të Pratos.
 • Nga viti 2013 – e në vazhdim, Konsulent për Kirurgjin Torakale në Spitalin Rovigo.
 • Nga viti 2013-2015, Drejtorit i Departamentit të Kirurgjisë Torakale në Spitalin e Veronës.
 • Në vitin 2012-2013, Zëvendësdrejtor i Departamentit të Kirurgjisë Torakale në Spitalin e Veronës.
 • Konsulent mjekësor në Poliklinikën e Qendrës Mjekësore “CEMS” në Verona.
 • Nga viti 2010 deri në vitin 2012, Konsulent Mjekësor i Kirurgjisë Torakale në Poliklinikën “Alma Vita në Prato”.
 • Në vitin 2009-2010, Konsulent Mjekësor i Kirurgjisë Torakale në “ULSS 22” Veneta të Spitalit Bussolengo.
 • Në vitin 2009 , Drejtues Primar i Kirurgjisë Torakale në Spitalin e Veronës.
 • Në vitin 2007, Shef i S.S.F në Endoskopinë Torakale në Spitalin e Veronës.
 • Pergjegjës në Kirurgjinë Torakale- Onkologjike dhe Terapitë e Kombinuara në Spitalin e Veronës.
 • Në vitin 2003 , Drejtues Primar i Kirurgjisë Torakale në Spitalin e Veronës.
 • Në vitin 1999 -2000 , Shef i Departamentit të Terapive të Kombinuara të Kirurgjisë Onkologjike Torakale në Spitalin e Veronës.
 • Në vitin 1994, Fitues i konkursit për Ndihmën Spitalore ne specialitetin E Kirurgjisë Torakale dhe Kardiovaskulare të Spitalit Civil “Maggiore” të Veronës
 • Në vitet 1984 deri në 1989 , Asistent mjekësor me kohë të plotë në Departamentin e Kirurgjisë Torakale të “OCM” në Veronës.
 • Në vitet 1981-1984, Mjek në Departamentin e Kirurgjisë Torakale.
 • Në vitin 1980-1981, kreu trajnim praktik spitalor në Kirurgjië Torakale dhe Kardiovaskulare të Spitalit “Maggiore” në Verona.
 • Specializuar në perdorimin e procedurës së korrigjimit kirurgjik të “Pectus Escavatum” sipas teknikës Nuss.
 • Specializuar për diagnostikimin mediastinal mini- invaziv duke kryer më shumë se 400 procedura diagnostikuese (TBNA dhe EBUS-TBNA).
 • Në vitet 2012-2015, Profesor i Kirurgjisë Torakale ne auditoret Pasuniversitare të Kirurgjisë së Përgjithshme dhe Neurokirurgjisë në Universitetit të Veronës.
 • Në vitet 2001-2007, Profesor i Kirurgjisë Torakale në Shkollën e Specializimit të Kirurgjisë Torakale të Universitetit të Veronës.

-Autor i 54 publikimeve me tema specifike,pjesëmarres në konferenca të shumta kombëtare dhe ndërkombëtare si folës dhe moderator. Ka kryer më shumë se 8000 operacione të mëdha të kraharorit të hapur dhe të asistuara me video, nga të cilat më shumë se 3000 si operatori i parë.

Anëtar i shoqatave shkencore :

 • SICT (Socieà Italiana Chirurgia Toracica)
 • ACOI ( Associazione Chirurghi Opedalieri Italiani)
 • SIET ( Società Italiana Endoscopia Toracica)
 • FONICAP (Forza Operativa Nazionale Interdisciplinare contro il Cancro del Polmone.)

Kontakto Mjekun

Shkruani mesazhin tuaj për Prof.Dr. Giovanni Magnanelli

Ju do të kontaktoheni menjëherë nga Spitali SALUS