Prof. Dr. Francesco Lijoi

Arsimi

-Më 1978, Diplomuar në Mjekësi dhe Kirurgji në Universitetin e Bolonjës dhe menjehere më Specializimin në Ortopedi, Traumatologji dhe Fizioterapi.
-Nga viti 1980 deri në vitin 1988 shërbeu në Spitalin Civil të “Lugo di Romagna” (RA)
-Nga viti 1988 deri në vitin 1992 Përgjegjës kryesor ne spitalin “GB Morgagni-L Pierantoni Piazzale Sante Solieri”
-Nga viti 1992 deri në vitin 2002 Nëndrejtori i Njësisë Ortopedike-Traumatologjike, spitalin “GB Morgagni-L Pierantoni Piazzale Sante Solieri”
-Nga viti 2002 deri në vitin 2016 Drejtorit në Departamentin e Ortopedisë dhe Traumatologjisë në spitalin “G.B. Morgagni – L. Pierantoni ”të Forlì.

Punësimi

-Dr. Francesco Lijoi është kirurgu i parë ortoped italian I cili ka kryer operacionin artroskopik të pjesës së pasme të kyçit të këmbës, i trajnuar në Hollandë nga ekspertët kryesorë të botës në këtë teknikë.
-Pjesën më të madhe te trajnimeve gjatë experiences së tij, e ka zhvilluar jashte Italisë si në: Shtetet e Bashkuara (Kirurgjia Artroskopike ), Franca dhe Belgjika , po ashtu në Holland (Kirurgjia e Kaviljes)
-Anëtar i R.I.P.O. (Regjistri i Implanteve Protezike Ortopedike) konsiderohet si një nga ekspertët kryesorë në fushën e protezave të  kaviljes së këmbës.

-Në karrierën e tij ai ka kryer mbi 7,000 ndërhyrje nga të cilat rreth 2000 në fushën e traumatologjisë dhe mbi 5000 në fushën e ortopedisë me interes të veçantë në kirurgjinë artroskopike dhe protezës së, gjurit dhe kaviljes së këmbës.
-Nga 1988 deri në 1992 shërbeu në Spitalin “G.B. Morgagni- L.Pierantoni” në Forlì si Asistent në U.O. në Departamentin e Ortopedisë dhe Traumatologjisë dhe me pas u emërua Shefi i Modulit të Artroskopisë derisa të marrë pozicionin drejtuese deri në vitin 2016-të.

Kontakto Mjekun

Shkruani mesazhin tuaj për Prof. Dr. Francesco Lijoi

Ju do të kontaktoheni menjëherë nga Prof. Dr. Francesco Lijoi