img-0
img-8

Dr. Adela Haxhiraj

Arsimi

-Në vitet Tetor 2009 – Tetor 2015-të, Diplomë e Integruar e Nivelit të Dytë (Master i Shkencave në Mjekësi e Përgjithshme) Mbrojtje me temën “Problemet infektive të udhëtarëve” në Katedrën e Sëmundjeve Infektive, Universiteti i Mjekësisë, Fakulteti i Mjekësisë, Tiranë.
-Në vitin 2013, ka kryer punë vullnetare në Qendrën e Zhvillimit për Fëmijët me Aftësi të Kufizuar, Vlorë
-Në  Nëntor 2015 – Shkurt 2016, kreu praktika Profesionale në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, Tiranë
-Në Mars te vitit 2017 deri ne Mars të viti 2021, kreu specializim afatgjatë pranë Shërbimit të Endokrinologjisë, Diabetologjisë, Sëmundjeve Metabolike dhe Mjekësisë Nukleare në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, Tiranë

 

Punësimi

-Në Prill 2016 – Shkurt 2017, Mjeke e Përgjithshme në Qendrën Diagnostike “Bakaj”, Vlore
-Në  Shkurt 2016 – 2018, Pedagoge në Fakultetin e Shëndetit Publik në Universitetin “Ismail Qemali”, Vlorë.
-Në Tetor 2018 – e në vazhdim, Pedagoge me kohë të pjesshme në Fakultetin e Shkencave Mjekësore, Teknike, Universiteti i Mjekësisë, Tiranë.
-Në Tetor 2018 –e në vazhdim, Pedagoge me kohë të pjesshme në Universitetin “Aldent”, Tiranë.
-Në Mars të vitit 2021 deri në Shkurt të vitit 2022, Mjeke Endokrinologe pranë klinikës mjekësore “NeoStyle”, Tiranë.

Bashkëautore në prezantimet :
-“Fahr’s Disease in primary hypoparathyroidism – A case report” (audio e-poster)
-“Rhabdomyolysis from severe hypothyroidism – A case report” (audio e-poster)
-“Infundibulo-hypophisitis with other metabolic disorders” (e-poster)
-“The bidirectional link between diabetes mellitus and oral health – A study in Albanian patients with diabetes” (e-poster)
-“The triad of severe hypertriglyceridaemia, acute pancreatitis and diabetic ketoacidosis in a young subject not known before with diabetes – A case report” (audio e-poster)22nd European Congress of Endocrinology – European Society of Endocrinology.
-Bashkëautore në prezantimin “Tiroiditi Autoimun dhe Sëmundjet Rheumatizmale”Konferenca Kombëtare e Rheumatologjisë, Tiranë, Shqipëri
-Bashkëautore në prezantimin “Diabeti Mellitus dhe shëndeti oral”Kongresi i tretë i Shkencave Mjekësore
-Bashkëautore në temen “ Udherrefyesi i diagnostikimit dhe trajtimit te Hiperparatireozes primare”
-Shoqata Shqipëtare e Endokrinologjisë – Konferenca: Seksioni i Vjeshtes 2019
-Bashkëautore në Poster “Tracheal deviation in goitre complicated with lateral cervical abscess”Konferenca Ndërkombëtare e Anatomisë Klinike, Madrid 2019
-Pjesëmarrje në konferencën Endokrionologjike – Takimi i Pranverës Shoqata Shqipëtare e Endokrinologjisë
-Pjesëmarrje në konferencën “Pacienti kompleks. Sfida e sotme dhe e së ardhmes ”Këshilli Rajonal i Urdhërit të Mjekëve Tiranë. Fakulteti i Mjekësisë/ Universiteti i Mjekësisë
-Pjesëmarrje në Takimin e Katërt Shkencor “Hipertensioni Endokrin”Qendra Kombëtare e Sëmundjeve të Ralla Hipofizare/ Universiteti i Mjekësisë Sofje, Bullgari
-Pjesëmarrje në konferencën “Diabeti dhe veshkat”Shoqata e Diabetit në Shqipëri
-Pjesëmarrje në Takimin e Tretë Shkencor mbi Hipofizën me temë “Ndërlikimet metabolike dhe kardiovaskulare të sëmundjeve të hipofizës dhe surenales”Qendra Kombëtare e Sëmundjeve të Ralla Hipofizare/ Universiteti i Mjekësisë Sofje, Bullgari
-Pjesëmarrje në Konferencën Ndërkombëtare të Shëndetit Publik, Tiranë si bashkëautore me punimin: “Albania, a country with low prevalence of depression”Instituti i Shëndetit Publik; Ministria e Shëndetësisë të Shqipërisë
-Pjesëmarrje në Konferencën “Endokrinologjia dhe Diabetologjia” – Seksioni Vjeshtë 2017 Shoqata Shqipëtare e Endokrinologjisë
-Bashkëautore në Poster “The trend of smoking epidemic”EUSEM 2017 – Konferenca e 11-të Europiane e Mjekësisë së Urgjencës, Athinë
-Pjesëmarrje në Konferencën “Diabeti dhe Metabolizmi” Shoqata Shqipëtare e Endokrinologjisë
-Pjesëmarrje në Konferencën Ndërkombëtare të Shëndetit Publik “Behavioral Determinants of Health and Disease in Countries of the European Region”, Tiranë si bashkëautore me punimin: “The Smoking Epidemic – the problem and its solutions”Instituti i Shëndetit Publik; Ministria e Shëndetësisë të Shqipërisë
-Pjesëmarrje në Konferencën Ndërkombëtare mbi Kërkimin dhe Edukimin – ICRAE si bashkëautore me punimin: “Trendi i duhanpirjes”Universiteti “Luigj Gurakuqi” Shkodër
-Pjesëmarrje në Konferencën e 5-të të Profesionistëve të Shëndetit të Qarkut të  Vlorës si bashkëautore në dy punime me titujt : “ Figura e Infermierit në  sytë  e pacientit” dhe “Turni i tretë, avantazhet dhe disavantazhet”Urdhëri  i Infermierëve të Shqipërisë ; Fakulteti i Shëndetit Publik,Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë

Kontakto Mjekun

Shkruani mesazhin tuaj për Dr. Adela Haxhiraj

Ju do të kontaktoheni menjëherë nga Dr. Adela Haxhiraj