Luksacioni (zhvendosja) e gjurit

➡Luksacioni i gjurit ose zhvendosja e gjurit është një emergjencë mjekësore për shkak të rrezikut të dëmtimit të nervave dhe enëve të gjakut prapa gjurit që furnizojnë këmbën me gjak.

➡Zhvendosja e gjurit ndodh gjatë traumave si aksidente, goditje gjatë sportit dhe rënie nga lartësia duke shkaktuar dhimbje të menjëhershme dhe humbje të funksionit të këmbës.

✅Mjeku kirurg ortoped kryen një ekzaminim fizik dhe më pas analizon ekzaminimet imazherike si grafite apo rezonancen magnetike. MRI kryhet për të vlerësuar kërcin dhe ligamentet që rrethojnë gjurin.

✅Në këto raste sipas vlerësimit të mjekut, mund te rekomandohet kirurgjia e menjëhershme indikohet për stabilizimin e gjurit dhe për të riparuar çdo nerv ose enë të gjakut të dëmtuar gjatë lëndimit. Mjeku ortoped gjithashtu kryen rindërtimie e ligamenteve për të rivendosur funksionin në këmbë. Kirurgjia mund të përfshijë ACL, PCL, ALL, MCL.

☎Mjeku ortoped Carmine Carlizzi eshte i specializuar ne Kirurgjine Ortopedike vecanerisht ate sportive! Kontakto 0682053180 / +355 4 23 90 500 / www.salus.al