Kur rekomandohet heqja e bajameve?

‍⚕️ Tonsilektomia është ndërhyrja për të hequr tonsilet (bajamet) palatine, të cilat janë formuar nga ind normal limfatik dhe të lokalizuara në orofaring, një në të djathtë dhe tjetra në të majtë të qiellëzes se butë.

Kjo ndërhyrje kryhet në rastet kur bajamet:
 Janë subjekt i infeksioneve të përsëritura;
 Kanë një volum të rritur dhe japin në çrregullime të gëlltitjes ose frymëmarrjes, më e rënda është sindroma e apnese së gjumit (çrregullim i frymëmarrjes karakterizuar nga pengimi e pjesshme e zgjatur dhe / ose i plotë, por me ndërprerje e rrugëve te sipërme respiratore, apnea obstruktive, të cilat ndërpresin ventilimin normal gjatë gjumit);
 Ato janë përgjegjës për ndërlikimet infektive;
 Ato kanë përcaktuar ose mund të përcaktojnë sëmundje në distancë (në organe të tjera).

Dr. Vincenzo Fornaro, mjek specialist ORL kryen në Salus operacione nga më të komplikuarat! Dr. Fornaro ka kryer një numër të madh operacionesh të polipeve nasale dhe patologjive të tjera naso-sinusale.

Ka punuar si mjek ORL në spitalin A.Perrino në Brindisi dhe S.G.Moscati në Taranto dhe është specialist në kirurgjinë paranasale.

☎️Rezervo një vizitë me Dr. Fornaro në numrin 0682053180 / www.salus.al