Kriptorkidismi (moszbritja e testikulit në skrotum)

❓Në moshen 1 vjeç, pothuaj 1 % e të gjithë foshnjave meshkuj preken prej një patoligjie të quajtur kriptorkidisëm, e cila është një anomali kongjenitale.
❗Kriptorkidismi mund të prekë njërin testikul ose të dy. Mënyra e vetme për të dalluar nëse testikuli është i prekshëm ose jo i prekshëm është e nevojshme kryerja e ekzaminimit fizik nga ana e pediatrit.
❗Nëse një testikul nuk ka zbritur deri në moshën 1 vjeç në skrotum, nuk duhet pritur më gjatë, sepse mundesia që testikuli të zbresë spontanisht është e vogël. Për të parandaluar dëmtimin histologjik të mëtejshëm, mosha në të cilën duhet ndërhyre për të sjellë testikulin në skrotum është 12-18 muaj.
‍⚕Urologjia pediatrike në Salus merret me patologjitë Uro-Gjenitale të fëmijëve. Disa nga patologjitë kryesore të trajtuara janë:
✅Kriptorkidismi
✅Refuksi Veziko-Ureteral
✅Hipospadias dhe Epispadias
✅Fimoza
✅Enurezis
✅Valvula Uretrale Posteriore
✅Hidrocela dhe Hidrocela Komunikante
✅Megaureteri
✅Ureterocela dhe Ureteret Ektopike
✅Kirurgji klasike (E hapur)
☎Kontakto: 0682053180

Shpërndaje:

Abonohu

Për të marr me email artikuj të ngjashëm