Koliti ulçeroz

‍⚕️Koliti ulceroz është një sëmundje inflamatore e zorrëve që shkakton pezmatim dhe ulçera (plagë) në traktin tretës.

➡️Koliti ulçeroz mund të çojë në komplikacione të rrezikshme për jetën.

Simptomat e kolitit ulçeroz mund të ndryshojnë, në varësi të ashpërsisë së inflamacionit dhe vendit ku ndodh. Shenjat dhe simptomat mund të përfshijnë:

Diarre, shpesh me gjak ose qelb
Dhimbje barku dhe ngërçe
Dhimbje rektale
Gjakderdhje rektale – kalimi i sasisë së vogël të gjakut me jashtëqitje
Urgjencë për të defekuar
Pamundësia për të nxjerrë jashtëqitjen pavarësisht urgjencës
Humbje peshe
Lodhje
Ethe

Shumica e njerëzve me kolit ulceroz kanë simptoma të buta deri në mesatare.

Edhe pse koliti ulçeroz zakonisht nuk është fatal, është një sëmundje serioze që, në disa raste, mund të shkaktojë komplikime të rrezikshme për jetën.

‍⚕️Dr. Walter Piubello, mjek gastroenterolog, në Spitalin SALUS pret pacientët që vuajnë nga patologjitë e mëposhtme:
✔️Kalkulozat biliare
(e tëmthit dhe e rrugëve biliare)
✔️ Cirroza hepatike dhe komplikacionet
✔️ Hepatiti Kronik
✔️ Semundjet inflamatore kronike të aparatit tretës
(morbo Crohn dhe Koliti Ulceroze)
✔️ Pankreatiti acute dhe kronike
✔️ Sindroma e aparatit tretës të irrituar IBS
✔️ Stipsi ose konstipacioni kronik
✔️ Semundje divertikolare
✔️ Patologji akute dhe kronike të ezofagut dhe stomakut
✔️ Endoskopia digjestive
✔️ Ezofagogastroduodenoskopia diagnostike dhe operative
✔️ Kolonoskopia diagnostike dhe operative
✔️ Polipektomi e polipeve të traktit të sipërm
✔️ Polipektomi e polipeve të kolonit
✔️ Hemorragji gastro-intestinale
✔️ Trajtim i variçeve të ezofagut
✔️ Endoskopia biliopankreatike diagnostike dhe operative
✔️ ERCP
✔️ Pozicionim i protezave të përhershme dhe të përkohshme në stenoza të traktit tretës
✔️ Trajtime me balloon pneumatik të stenozave të aparatit tretës
✔️ Pozicionim i gastromiesë perkutanee PEG
☎️Për të rezervuar një orar me Dr.Walter Piubello, kontaktoni në nr. 042390500 / 0682053180