Klamidia, infeksioni më i zakonshëm seksualisht i trasmetueshem

➡️👩‍⚕️Klamidia trachomatis është një infeksion i zakonshëm seksualisht i transmetueshëm (SST) i shkaktuar nga bakteret.

Kjo sëmundje prek meshkujt dhe femrat. Nëse nuk trajtohet, mund të çojë në probleme shëndetësore më serioze.

Simptomat përfshijnë:

🔺Urinim i dhimbshëm
🔺Dhimbje të poshtme të barkut
🔺Sekrecione të shtuara vaginale tek femrat
🔺Sekrecione të shtuara nga penisi tek meshkujt
🔺Marrëdhënie seksuale të dhimbshme tek femrat
🔺Gjakderdhje ndërmjet dhe pas seksit tek femrat
🔺Dhimbje testikulare tek meshkujt
🔺Chlamydia trachomatis gjithashtu mund të infektojë rektumin.

⚠️Ju mund të merrni infeksione klamidiale të syrit (konjunktivitin) përmes kontaktit me sekrecione të infektuara.

⚠️Nënat gjithashtu mund të përhapin klamidian tek fëmija gjatë lindjes, duke shkaktuar pneumoni ose një infeksion serioz të syrit tek i porsalinduri.

Shkaktarët që rrisin rrezikun tuaj nga klamidia trachomatis përfshijnë:

⚠️Të qenit aktiv seksual para moshës 25 vjeç
⚠️Partnerë të shumtë seksual brenda 1 viti
⚠️Mos përdorimi i prezervativit
⚠️Historiku i infektimit me SST

➡️➡️Njerëzit që kanë klamidia trachomatis rrezikojnë më shumë të kenë edhe SST të tjera – përfshirë gonorrea dhe HIV, virusi që shkakton SIDA.

☎️Kontakto departamentin e Urologjisë në Salus në numrin 0682053180 / www.salus.al

TË TJERA

Hepatiti C

Hepatiti C është një infeksion viral që shkakton inflamacion në mëlçi, ndonjëherë duke çuar në dëmtim serioz të mëlçisë. Virusi i hepatitit C (HCV) përhapet

Lexo më shumë »

Dhimbja e veshit

Dhimbja e veshit nuk duhet të ngatërrohet me sëmundjet më serioze si Otiti (proces inflamator i veshit). ▶️Otiti mund të lokalizohet në kanalin e dëgjimit

Lexo më shumë »