Kirurgjia ortonjatike ose kirurgjia e nofullave

✅ Kirurgjia ortonjatike, apo kirurgjia e nofullave është ajo degë e kirurgjisë maxilla faciale që mundëson korigjimin e një spektrumi të gjerë deformitetesh apo anomalish skeletike të fytyrës dhe të dhëmbëve.

➡️Është një nga sektorët kryesorë të një reparti oro maxilo facial. Me ndërhyrje të ketij tipi mundësohet korrigjimi në total i okluzionit, përmirësohet në menyrë të ndjeshme estetika e fytyrës dhe në të njejtën kohë korrigjohen edhe problematika funksionale të lidhura me mastikacionin, fonacionin dhe frymëmarrjen.

‍⚕️Dr. Lagana pret në Salus pacientët që kanë nevojë për kryerjen e të tilla ndërhyrjeve maxilo-faciale. Ai është mjek-kirurg specialist në kirurgji maksilofaciale me gradën doktor në kërkimet shkencore në Shkencat Rikonstruktive Maksillo-Faciale dhe Plastike.

➡️”Bashkëpunëtor i EBOMFS” (Bordi Evropian i Kirurgjisë Oro-Maxillo-Faciale).
➡️Që nga viti 2004 ai ka qenë drejtor i nivelit të lartë mjekësor në Njësinë e Kirurgjisë Maksillofaciale të Institutit Ortopedik Galeazzi në Milano.
➡️2010, Dr. Francesco Laganà ka qenë drejtori i nivelit të parë mjekësor të Njësisë Klinike të Kirurgjisë Maksillofaciale të I.R.C.C.S, Fondacioni Ca ‘Granda, Policlinico Maggiore, Milano.

➡️Ai ka kryer më shumë se 1500 operacione kirurgjikale në fushën e kirurgjisë maksilofaciale, me një interes të veçantë për kirurgjinë e dysmorfozës maxillo-mandibulare, Sindromës Apnea të Gjumit dhe kirurgjisë plastike dhe rikonstruktive e cefalës ekstreme.

☎️Për të lënë takimin tuaj, telefononi në: 04 23 90 500 / 068 20 53 180 / www.salus.al
#salus#spital#kirurgjiamaxilofaciale#kirurgjiaortonjatike#spitalisalus#kirurgmaxilofacial#deformimefaciale#kirurgjiaenofullave

Shpërndaje:

Abonohu

Për të marr me email artikuj të ngjashëm