img-0

Kirurgjia e Arteries Karotide në Spitalin Salus

img-8

Arteriet karotide janë enët e gjakut që çojnë gjakun e pasur me oksigjen në kokë, pjesën e trurit dhe fytyrës. Ato janë të vendosura në të dyja anët e qafës. Kur pllakat yndyrore i bllokojnë këto arterie, reduktohet ose bllokohet plotësisht rrjedhja e gjakut. Nese kemi te bejme me bllokimin e rrjedhjes së gjakut në tru mund të lindë TIA (ATI) (atak transitor ishemik).

Trajtimi kirurgjikal i sëmundjes karotide mund ta zvogëlojë rrezikun për goditje të trurit.

Si diagnostikohet sëmundja karotide? Diagnostikimi i sëmundjes karotide fillon me historinë mjekësore të pacientit dhe kontrollin fizik.

– Sonografi dopler ultratingull
– CT Skaner
– Rezonancë magnetike

‍⚕️Dr. Gastone Bergamaschi është mjek kirurg ekspert ne kirurgjinë vaskulare dhe pret në Spitalin Salus pacientet per vizita dhe nderhyrje për:

– Sëmundje cerebrovaskulare siç është stenoza e arteries karotide

– Patologji ishemike akute ose kronike e gjymtyrëve të sipërme.

– Qasje për hemodializë (fistulat altero venoze).

– Arteriopati akute ose kronike e gjymtyrëve të poshtme; arteriopatia diabetike.

– Patologji aneurizmatike e aortës abdominale ose iliace; patologjia aneurizmatike e arterieve viscerale.

– Arteriopatia e venave varikoze

– Insuficenca venoze sipërfaqësore

– Patologji akute ose kronike e qarkullimit venoz të thellë periferik dhe iliac-kaval

☎️Kontakto Spitalin Salus per me shume informacion ne 0682053180 / www.salus.al
#kirurgjiaearterieskarotide#kirurgvaskular#salus#spital#spitalisalus

Shpërndaje:

Abonohu

Për të marr me email artikuj të ngjashëm