Kanceri i mushkërisë

👉Mushkëritë transferojnë oksigjenin që merret nga ajri për në gjak dhe të pastrojnë gjakun nga dioksidi i karbonit i prodhuar nga trupi.

➡️Kanceri i mushkërisë, i cili mund të zhvillohet në qelizat që formojnë bronket, bronkiolat dhe alveolat, mund të përbëjë një masë që pengon kalimin e ajrit, mund të shkaktojë gjakderdhje pulmonare ose bronkiale.

👨‍⚕️➡️Ekziston jo vetëm një lloj kanceri në mushkëri, por lloje të ndryshme sëmundjesh në varësi të indeve të mushkërive. Mushkëritë mund të përfaqësojnë vendin e etastazave që vijnë nga llojet e tjera të kancerit (për shembull ai i gjirit).

👨‍⚕️➡️Kanceri i mushkërive në shumë raste mbetet asimptomatik në fazat e hershme të tij: ndonjëherë ndodh që sëmundja të diagnostikohet gjatë ekzaminimeve të kryera për arsye të tjera.

👉Simptomat më të zakonshme të kancerit të mushkërive janë: Kollitja e vazhdueshme që nuk kalon ose nuk përmirësohet me kalimin e kohës, ngurtësia, prania e gjakut në gëlbazë, gulçim, dhimbje në gjoks që rritet në rastin e një kollë apo frymëmarrje të thellë, humbje peshe dhe oreks, lodhje, infeksione të frymëmarrjes (bronkit ose pneumoni) të shpeshta ose kthim të simptomave pas trajtimit.

👉Tumori mund të përhapet me ngjitje edhe në strukturat fqinje (pleurë që mbulon mushkëritë, murin e gjoksit dhe diafragmë), përmes sistemit limfatik në nyjet limfatike ose përmes rrjedhës së gjakut, duke dhënë edhe metastaza të largëta.

👉Pothuajse të gjithë organet mund të preken – mëlçia, truri, eshtrat, veshkat, pankreasi, shpretka dhe lëkura – duke shkaktuar simptoma specifike si dhimbje kockash, verdhëza, ndryshime neurologjike si dhimbje koke ose marramendje.

👨‍⚕️Dr. Carmelo Pozzo, është mjek onkolog në Salus, me më shumë se 20 vite eksperiencë në trajtimin e pacientëve të prekur nga tumoret malinje dhe beninje në faza të ndryshme të sëmundjes!

✔Dr. Carmelo Pozzo punon në spitalin Gemelli në Romë!
▶Departamenti i Onkologjisë në Salus është i dedikuar në luftën kundër kancerit duke përdorur protokollet terapeutike ndërkombëtare më të avancuara në kimioterapi dhe ndërhyrjet onkologjike!

▶Në Salus, gjithashtu kryhen ndërhyrjet kirurgjikale të tumoreve malinje si:
✅ezofagut
✅kardiasit dhe stomakut
✅zorrës së holle, zorrës së trashe dhe rektusit
✅laringut
✅mëlçisë
✅pankreasit
✅gjirit (me aplikim të mundshëm proteze)
✅mushkërisë

▶Departamenti i Onkologjisë +355682053180 / www.salus.al

TË TJERA