img-0

Inkontinenca Urinare

img-8

‍⚕️Fshikëza e urinës aktive ka këto simptoma kryesore:
Frekuencë urinare (urinimi më i shpeshtë se zakonisht)
Urinim me urgjencë
Nocturia (urinimi gjatë natës)
Inkontinenca urinare (humbja e urinës pavetedije) e pakuruar mund të jetë shpesh shkaktare e vuajtjeve psikologjike dhe vështirësive në jetën sociale!
➕Kjo patologji haset më shpesh tek femrat se tek meshkujt dhe incidenca e saj rritet ndjeshëm me rritjen e moshës.
✅Trajtimi i kësaj sëmundjeje përcaktohet nga mjeku urolog në varësi të fizpatologjisë së pacientit.
✅Me shumë rëndësi është kryerja e ekzaminiminimit si: urodinamika (matja e volumeve reziduale pas zbazjes së fshikëzës).
✅Inkontinenca për shkak të anomalive të aparatit urinar në grada të rënda trajtohet me ndërhyrje kirurgjikale.
➕Në rast se vuani edhe ju nga kjo patologji kërkoni menjëherë ndihmën e mjekut urolog!
☎️Kontaktoni në numrin 0682053180 / www/salus.al

Shpërndaje:

Abonohu

Për të marr me email artikuj të ngjashëm