Hipertensioni arterial

‍⚕️Hipertensioni arterial është një sëmundje e përhapur në popullatën e rritur. Kjo sëmundje dëmton organizmin duke shkaktuar sëmundje të zemrës, veshkave, syve, trurit, etj dhe duhet trajtuar me seriozitet.
❗️⚠️Nëse keni histori familjare për hipertension apo pikasni vlera të larta të hipertensionit duhet të konsultoheni menjëherë me mjekun kardiolog!

Në spitalin Salus kryhen egzaminimet e:

✅Elektrokardiograma e qetësisë
✅Ekokardiograma (M-mode, 2D, Doppler, Color Doppler, Tissue Doppler)
✅Prova e Efortit
✅Holter ritmi ( 24h, 48h)
✅Holter presioni

Shkaqet e hipertensionit përfshijnë:

❗️Përdorimin e lartë të kripës në ushqim
❗️Duhanpirja
❗️Obeziteti
❗️Mungesa e aktivitetit fizik
❗️Përdorimi i tepërt i alkolit
❗️Stresi
❗️Mosha
❗️Trashëgimia familjare
❗️Sëmunjdet kronike të veshkave
❗️Ҫrregullimet e funksionit të tiroides dhe gjendrës mbiveshkore
❗️Dieta jo e balancuar

➕Departamenti i Kardiologjisë në Salus, është drejtuar drejt trajtimit jo-invaziv të patologjive kardiovaskulare. Ky shërbim ndihmon në ndjekjen e pacientëve me probleme kardiovaskulare sipas protokolleve standarte bashkekohore për secilën patologji.

☎️Kontakto: 0682053180