Hiperplazia e Prostatës.

📍Prostata është një organ i cili ka përmasa në kushte normale të vogla, dhe ndodhet e pozicionuar përballë pjesës së fundit të zorrës së trashë dhe poshtë fshikëzës së urinës, përreth uretrës.

Hiperplazia beninje e prostatës është zmadhimi i ketij organi i cili shkakton simptoma obstruktive apo inflamatore.

🔴Cilat janë simptomat që kjo patologji shfaq?

➡️Pacienti ka vështirësi në zbrazjen e vezikes urinare, urinon shpesh dhe pak, ose simptoma të natyrës inflamatore që çojnë në urinimin gjatë nates, dhe shoqërohen me djegie gjatë urinimit apo urgjencë në urinim.

➡️Trajtimi: Me medikamente sipas këshillës së doktorit urolog.

☎️Nëse keni shqetesime te tilla dhe dëshironi të vizitoheni tek mjeku Urolog, kontaktoni në 02390500/0682053180 !