Hipermetropia

🤓👁👁Hipermetropia (largpamësia) është një problem i shikimit për të cilin pamja e objekteve të afërta është më e paqartë se ato të largëta.

Drita që vjen nga objektet, si nga ato larg dhe nga afër, nuk përqendrohet në mënyrë korrekte në retinë, por në një plan të vendosur pas saj.

Në hipermetropine e butë, për sa kohë që jeni në moshë të re, syri arrin të kompensojë defektin e tij, por mbi moshën 40 vjeç kjo aftësi fillon të ulet dhe më pas lentet optike (syzet) bëhen të domosdoshme.

Hipermetropia sjell simptoma të tilla si:
Lotim intensiv i syrit;
Dhimbje në sy dhe dhimbje koke pas leximit, shkrimit, punës në kompjuter
Mbindjeshmëria ndaj dritës etj.

☎️Kontaktoni me mjekun okulist Eugen Dautllari në Salus në 0682053180 / www.salus.al

TË TJERA

Oftalmologia in SALUS

L’ospedale italiano Salus porta ai pazienti albanesi il noto dottore Okulist italiano Dr. Paolo Maria Fantaguzzi. Il Dipartimento di Oftalmologia dell’ospedale SALUS è tornato con

Lexo më shumë »

Kanceri i vezores

Kanceri i vezores e merr origjinen nga qelizat e vezores, epiteliale (që veshin nga jashtë vezoren), stromale (hormon prodhuese), germinale. Me shpesh preken moshat postmenopauzale

Lexo më shumë »