Hernia diskale

Hernia diskale është një gjendje patologjike e shtyllës kurrizore ku pjesa e jashtme unazore e diskut ndërvertebror fryhet ose çahet dhe materiali i butë i brendshëm i diskut zhvendoset.

Dëmtimi i këtyre disqeve vertebrorë, krijon hernie diskale, të cilat mund të jenë të niveleve të ndryshme të dëmtimit.

Herniet diskale kryesisht ndodhin në zonën e qafës, të shpatullave dhe të mesit, ku kjo e fundit quhet hernie diskale lumbare. Fakti që disqet ndërverterbrore nuk kanë nerva të tyre ndijorë, shpesh bën që hernia diskale të zbulohet vetëm në momentin kritik të cënimit të nervave rrethues.

Çfarë e shkakton hernien diskale?

▶️Trashëgimia gjenetike
▶️Sëmundjet e kockave, si artriti ose reumatizma
▶️Pozicionet e papërshtatshme të trupit në punë ose përditshmëri
▶️Obeziteti

Shpërndaje:

Abonohu

Për të marr me email artikuj të ngjashëm