Heqja e polipeve të zorrës së trashë

Të gjithë duhet të kontrollohen për polipet prekancerozë dhe kancerin e zorrës së trashë në moshën 50 vjeç! Edhe më herët nëse keni faktorë të caktuar rreziku.

✅Kolonoskopitë janë shumë të sigurta. Gjetja dhe heqja e polipeve të zorrës së trashë është një nga mënyrat më të mira për të parandaluar kancerin e zorrës së trashë.

Të gjithë kancerët kolorektal fillojnë si polipe prekanceroze, të cilat janë rritje që zgjaten nga muri i brendshëm i zorrëve.

✅ Kolonoskopia është standardi i artë për gjetjen dhe heqjen pa dhimbje të këtyre polipeve përpara se ato të shndërrohen në kancer.

☎️Kontakto departamentin e Gastroenterologjisë të përbërë nga mjekë italianë dhe shqiptarë: +355 68 20 53 180 / www.salus.al

➕Salus, spitali yt!

Shpërndaje:

Abonohu

Për të marr me email artikuj të ngjashëm