Heqja e Kancerit nga Shtresat e Brendshme të Vezikës Përmes TURBT

TURBT (Transurethral Resection of Bladder Tumor) është një procedurë kirurgjikale që përdoret për të hequr tumoret nga shtresat e brendshme të vezikës urinare. Kjo procedurë zakonisht realizohet për pacientët që kanë kancer në vezikë që nuk infiltron muskulaturën.

🔹Si funksionon procedura?
Pacienti është nën anestezi gjatë procedurës, duke përfshirë anestezinë lokale ose anestezinë e gjeneralizuar, në varësi të rasteve dhe nevojave.
• Mjeku përdor një instrument të quajtur cistoskop, i cili futet në vezikë përmes uretrës. Kjo lejon mjekun të shikojë direkt në brendësi të vezikës.
• Përmes cistoskopit, të pajisur me fibra optike, mjeku përdor një elektrodë të posaçme për të hequr tumorin nga brendësia e vezikës. Pjesa e hequr pastaj dërgohet për biopsi për të konfirmuar diagnozën e një malinjance.
• Mjeku gjithashtu ka mundësinë të kontrollojë shtresat e thella të vezikës për të siguruar se tumoret janë hequr me sukses dhe për të vlerësuar thellësinë e shtrirjes së tyre.

🔹TURBT shpesh është një mjekim efektiv për tumoret e vezikës që nuk infiltrojnë muskulaturën.
Është i nevojshëm një vlerësim i rregullt i pacientit për të monitoruar shëndetin dhe për të zbuluar shenjat e ndonjë rikthimi të mundshëm të kancerit.
Për detaje më të plota dhe të përshtatshme për situatën tuaj, rekomandohet që të lini një takim me mjekun.

👨‍⚕️Dr. Carlo Saltutti, mjek ekspert urolog, me eksperiencë shumëvjeçare në spitale si Careggi në Firence apo Ospedale Maggiore në Bologna, është në spitalin Salus për të pritur pacientë që vuajnë nga:
• Gurët në veshka dhe probleme të tjera me veshkat.
• Prostata dhe probleme me fshikëzën urinare.
• Disfunksioni erektil apo probleme të tjera të traktit urinar.
• Patologji tumorale.

Mos hezitoni , telefononi tani për të rezervuar një takim në numrat:
📲 +355 682053180 / +355 42390500

📍Adresa: Rruga Vidhe Gjata 16, Tiranë
🌐www.salus.al

➕Salus, spitali yt!