Gjinekologjia

Departamenti i Gjinekologjisë  Salus, ofron një kujdes të specializuar e cilësor në shëndetin e gruas, në të gjitha fazat e jetës, pediatrike, adoleshente, riprodhuese, perimenopauzale e post-menopauzale. Ështe konceptuar të  ofroj një proces të plotë diagnostikimi dhe trajtimi  të të gjitha patologjive të sferes genitale fëmerore. Lider në trajtimin kirurgjikal dhe hospitalizimin post-operator falë një stafi mjekësor të specializuar dhe me shumë eksperiencë.Ky departament kryeson në kurimin e patologjive tumorale dhe jo tumorale me metodat më avangarde endoskopike, laparoskopike dhe mininvazive me lazer.

Llojet e kirurgjive:

 • Tumor malinj i endometrit
 • Tumor malinj i miometrit
 • Tumor malinj i qafës së mitrës
 • Tumor malinj i vezores
 • Tumor malinj i vulvës
 • Tumor malinj i vaginës

Departamenti i Gjinekologjisë bashkëpunon me departamentin e Radiologjisë dhe Onkologjisë për kimioterapinë paraprake dhe/ose pas ndërhyrjes kirurgjikale të patologjive tumorale duke përdorur protokollet terapeutike më të përparuara ndërkombëtare dhe nën mbikëqyrjen e  mjekëve onkologëve italianë.

 • Hiperplazi e endometrit
 • Polipet endometriale
 • Miomat uterine
 • Adenomiozë
 • Malformacione uterine
 • Displazi e qafës së mitrës
 • Polipe të qafës së mitrës 
 • Kancer i qafës së mitrës
 • Ciste të vezoreve  
 • Endometrioza 
 • Teratoma
 • Ca vezore
 • Ciste të vulvës
 • Lezione jo neoplastike të vulvës
 • Ciste dhe tumore beninje të vaginës
 • Lezionet prekanceroze dhe kanceroze të vulvës
 • Prolaps gjenital me apo pa inkontinencë urinare
 • Kondilomat vulvo-vaginale
 • Metrorragji
 • Menometrorragji
 • Dismenorre
 • Amenorre

Blog:

Çfarë është Sonoisterosalpingografia?

👉Në Spitalin SALUS ofrohet një shërbim i shtuar specialistikës së Gjinekologjisë, Sonoisterosalpingografia. Një ekzaminim ekografik që përdor ultratingujt, i ngjashëm me histersalpingografinë radiografike HSG. Sonoisterosalpingografia…

Kujdes HPV!

⚠️⚠️❌KUJDES!Informacioni që po ju vëmë në dijeni për të lexuar në vijim është shumë i rëndësishëm dhe nuk duhet të anashkaloni asnjë paragraf të tij!…

Polipet endometriale

🔎🚺Polipet endometriale janë rritje hiperplazike( të gjendrave dhe stromes endometriale) të lokalizuara, unike ose multiple,nga disa mm deri disa cm të sheshta ose të pedunkuluara…

Adenomioza

Adenomioza është një sëmundje që karakterizohet nga rritja e indit endometrial (qe vesh mitren brenda) ne shtresen e muskulatures se mitres. Kjo sëmundje prek me…

Fibromiomat

Fibromioma, e quajtur ndryshe si Fribrioma uterine, është një tumor beninj në muret e mitrës, në përmasa të ndryshme nga mikroskopike deri në madhesinë e…

Çfarë është Histerosonografia?

👩‍⚕️🏩Çfarë është Histerosonografia?Është një ekzaminim me ultratinguj që lejon studimin e saktë të mitrës në rrugë transvaginale. Konsiderohet si teknikë diagnostikuese minimale invazive, pasi nuk…