Gastrostomia perkutane

Gastrostomia perkutane është një procedurë endoskopike që përdoret për të vendosur një tub në barkun e një personi për të lejuar ushqimin dhe lëngjet të hyjnë drejtpërdrejt në stomak. Kjo procedurë zakonisht bëhet për njerëzit që vuajnë nga sëmundjet kronike, paraliza ose ndonjë gjendje tjetër që e bën të vështirë ose të pamundur gëlltitjen.

Pas vendosjes së PEG, kujdesi i pacientit përfshin monitorimin e kujdesshëm për ndonjë tregues të mundshëm të infeksionit dhe personi merr ushqim dhe lëngje përmes tubit të vendosur. Kjo mund të përdoret për një periudhë të shkurtër ose të gjatë, në varësi të nevojave të individit.

👨‍⚕️Dr. Walter Piubello, mjek italian gastroenterolog me 37 vite eksperiencë.
-Gjatë eksperiencës së tij shumëvjeçare ka kryer rreth 30.000 ekzaminime ezofagu, stomaku dhe duodeni, rreth 15.000 kolonoskopi dhe rreth 3000 ndërhyrje ERCP.

👉🏼Për më tepër informacion kontaktoni në numrat e telefonit:
📲+355 682053180 / +355 42390500
📍Adresa: Rruga Vidhe Gjata 16, Tiranë
🌐www.salus.al