Gastroenterologjia

Departamenti i Gastroenterologjisë në Salus, merret me diagnostikimin dhe kurimin e patologjive të aparatit tretës, nën aspektet e shumta të studimit, parandalimit, asistencës, kurimit dhe riaftësimit. Ky department përbëhet nga specialistë të nivelit të lartë, teknologji e avancuar për endoskopinë diagnostikuese dhe terapeutike. Në Salus, ekzaminimet kryhen me anestezi parciale ose totale. Egzaminimet bioptike kryhen në bashkëpunim me laboratorët hispatologjikë Italianë të specializuar.

Llojet e procedurave dhe trajtimeve të ndjekura:

 • Ezofagiti dhe hernia hiatale
 • Trajtime me dilatacion, pozicionim proteze 
 • Trajtime endoskopike të stenozave (ngushtimeve) tumorale ose beninje cikatriziale
 • Mukozektomi në ezofagun Berrett (heqje endoskopike e lezioneve pretumorale në ezofag).
 • Ligaturë ‘’band ligating’’ dhe skleroterapi e variçeve të ezofagut dhe fundike, për të evituar hemorragji masive në vena, që formohen në ezofag në cirrozën hepatike. 
 • Heqja e trupave të huaj 
 • Diagnostikimi dhe trajtim i gastritit, patologjive ulçeroze të lidhura apo jo me Heliobacter Pylorin.
 • Diagnostikimi dhe trajtim tumoreve të pa operueshme me proteza apo teknika sklerotizuese.
 • BIB: Tullumbac intragastrik për trajtimin e obezitetit. 
 • PEG: Gastrostomia perkutane, një tub i vogël i vendosur me endoskopi, ndërmjet murit abdominal dhe stomakut për të mundësuar ushqimin arti ficial në pacientët me problem gëlltitjeje, sidomos me bazë neurologjike.
 • Sklerotizimi i variçeve kardiofundike të stomakut.
 • Kolonoskopi diagnostikuese
 • Kolonoskopi me heqje endoskopike të polipeve dhe tumoreve në stadin fillestar
 • Menaxhim i sëmundjeve inflamatore kronike intestinale (Koliti Ulçeroz dhe Morbus Crohn) diagnostikim, ndjekje dhe  trajtim i sëmundjes së celiakisë.
 • Terapi endoskopike të stenozave tumorale ose post-kirurgjikale, me zgjerim me ballon dhe vendosje protezash plastike e metalike. 
 • ERCP: Kolangiopankreatografia endoskopike, teknikë shumë e përhapur në botë, akoma pak e njohur në Shqipëri. ERCP eviton kirurgjitë madhore në rrugët biliare, duke trajtuar gurët në koledok/rrugë biliare dhe duktuset pankreatik. Gjithashtu,  kuron komplikacionet e sëmundjeve të pankreasit dhe redukton efektet anësore të tumoreve të pa operueshëm të rrugëve biliare e pankreasit (paliacion) duke përmirësuar cilësinë e jetës.
 • Hepatite virale ose jo-virale
 • Trajtimin e komplikacioneve të cirrozave, si hemorragjia nga variçet 
 • Diagnostikim virologjik dhe ndjekje e ngarkesës virale në laboratorin “SYNLAB” Itali
 • Trajtim i hemorragjive digjestive të traktit të sipërm e të poshtëm
 • Trajtim i komplikacioneve nga gëlltitja e kaustikëve
 • Heqje e trupave të huaj
 • Trajtim i hemorragjisë digjestive të traktit të sipërm e të poshtëm
 • Trajtim i komplikacioneve nga gëlltitja e kaustikëve

Blog:

Koliti ulçeroz

👨‍⚕️Koliti ulceroz është një sëmundje inflamatore e zorrëve që shkakton pezmatim dhe ulçera (plagë) në traktin tretës. ➡️Koliti ulçeroz mund të çojë në komplikacione të…

Gastroskopia në Salus

👨‍⚕️🏥Gastroskopia është një ekzaminim ku mjeku specialist shikon në brendësi të traktit të sipërm tretës. Me anë të kësaj procedure ekzaminohet ezofagu, stomaku dhe duodeni…

Cirroza e Mëlçisë

Është e njohur prania e gjerë në Shqipëri e hepatit viral kryesisht nga virusi B. Në Salus teknikat e përdorura nga gastroenterologët tanë janë në…

Çfarë është Hemorroidektomia?

👨‍⚕️🔺Hemorroidet janë jastekë të indeve submukozale që përmbajnë venula, arteriole dhe fibra te muskujve të lëmuar përgjate kanalit anal.✅Trajtimi indikohet vetëm nëse ato bëhen simptomatike…

Tumori kolorektal

Tumori kolorektal ose sic njihet ndryshe Tumori në Zorrën e Trashë është një prej tumoreve më të shpeshta, si tek meshkujt, ashtu edhe tek femrat.…

Rëndësia e bishtajoreve!

Rëndësia e bishtajoreve!Falulet, thjerrëzat, bizelet, bathët, qiqrrat jane nder perimet me te pasura me proteina dhe fibra. Ndër cilësitë e tyre më të rëndësishme janë…

Variçet ezofageale

➡️❗️Varicet ezofageale janë zgjerim jo normal i enëve të gjakut (venave) në pjesën e ezofagut. Ndër shkaktarët kryesorë përmendim cirrozën e mëlcisë si pasojë e…