Dermatologjia

Departamenti i Dermatologjisë në Salus merret me trajtimin e sëmundjeve të lëkurës dhe indeve të lidhura me to.I përbërë nga mjekë italianë të mirënjohur dhe shqiptarë, ky department bashkëpunon me të gjitha departamentet e spitalit, duke ofruar konsulencë për pacientët që vuajnë nga sëmundjet e lëkurës apo melanomat.Departamenti i Dermatologjisë në Spitalin Salus ofron një shërbim diagnostik dhe terapeutik pothuajse të plotë të dermatosis dhe dermatitit, e nëse është e nevojshme kampionet kalohen në laborator për të parë më mirë format e dyshuara për origjinë bakteriale dhe fungale.

Kryhet Screening për parandalimin e tumoreve të lëkurës, me anë të dermatoskopisë me epiluminescence manuale me dritë të polarizuar. Nga pikëpamja e kirurgjisë intervente ajo ofron mundësinë e trajtimit te lezioneve të vogla beninje me teknikën Cryotherapy me azot të lëngshëm ose me Electrosurgical me radiofrekuenca  e brezit të fundit. Është gjithashtu e mundur, të kryejnë biopsi të vogla të lëkurës për lezione të dyshuara, te cilat me pas i nenshtrohen ekzaminimit histologjik.Mund të kryeni egzaminime për njohjen e hershme të tumoreve të lëkurës dhe në veçanti melanomës!

VIDIX 4.0, është një videodermatoskop dixhital revolucionar, i cili sjell një koncept tjetër të imazheve duke e bërë këtë teknologji WPT ideale për një diagnozë të saktë. VIDIX 4.0 është i pajisur me një ekran të dyfishtë, në mënyrë që të lejojë një vizualizim optimal të imazheve diagnostikuese dhe një standard të lartë analize.

Personeli mjekësor i Departamentit të Dermatologjisë merr pjesë në konferencat e Shoqërive Dermatologjike Italiane më të rëndësishme në mënyre periodike. Përveç kësaj, i gjithë stafi, mjekësor dhe jo mjekësor, veç kurseve të zakonshme të trajnimit për përdorimin e pajisjeve në dispozicion, periodikisht ndjek kurset e përditesimit dhe trajnimet siç kërkohet nga direktivat ministrore për edukimin e vazhdueshem mjekësor (ECM).

Shërbimet e ofruara:

Sëmundjet më të shpeshta që trajtohen nga dermatologët e Salus janë:

Blog:

Dermatoskopia, në Salus

🔎➡️Dermatoskopia është një teknikë joinvazive që përdor një lente zmadhuese për të vëzhguar karakteristika morfologjike të epidermës dhe dermës së sipërme, të cilat nuk mund…

Dermatillomania

👉Dermatillomania është një sëmundje që karakterizohet nga irritime të përsëritura në lëkurë. Është më e shpeshtë tek individët hiperaktivë, që vuajnë nga depresioni, sëmundja e…

BIORIVITALIZIMI I LËKURËS NË SALUS.

🧖‍♀️💆‍♀️👨‍⚕️BIORIVITALIZIMI I LËKURËS me anë të elementeve të standarteve të larta BIO, nga mjekë italianë dermatologë të specializuar! 😁Biorevitalizimi hidraton lëkurën, rikthen elasticitetin e saj…

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie…

Urtikaria

Urtikaria është një grup heterogjen sëmundjesh.Të gjitha tipet dhe nëntipet e urtikaries kanë një lloj reaksioni te perbashket specifik në lëkurë, si shfaqja e lezioneve…

Rënia e flokëve, alopecia!

👩‍⚕️👉💇‍♀️Rënia e flokeve njihet me termin mjekësor si Alopecia.Ajo përbën një problem shëndetësor, por me një impakt të rëndësishëm psiko-social. 💇‍♀️Mund të haset si te…