Dëmtimet e kaviljes dhe trajtimi i tyre në Salus

Cdo ligament eshte i perbere nga shume fibra te cilat jane te ndertuara nga kolagjeni. Ligamenti i brendshem i kaviljes (ligamenti deltoid) ka dy shtresa:ajo me e thella eshte me e rendesishmja. Ky ligament zakonisht demtohet kur ndodhin fraktura te renda te kockave te kaviljes. Demtimet sportive te ketij ligamenti jane te rralla.
Me se shumti demtimet e ligamenteve shkaktohen kur kemba kthehet nga brenda. Ne kete rast pesha e trupit kalon ne ligamentet laterale te kaviljes. Ligamentet anteriore dhe mediale terhiqen ose keputen duke sjellë ndrydhje apo tendosje te kaviljes.

Problemet me kaviljen, dëmtime dhe traumat e kyçit të këmbës, kalçifikimet apo këputjet e ligamenteve gjejnë zgjidhje në Spitalin Salus!

👨‍⚕️Dr. Lijoji kryen në Salus edhe ndërhyrje komplekse që realizohen në pak vende të botës, një ndër to ishte dhe artroskopia e pasme të kaviljes, siç mund ta keni vënë re në videot e mëparshme!

👉Dr. Francesco Lijoi, mjek kirurg ortoped i specializuar në Ortopedi dhe Traumatologji pret në Salus pacientët që kanë shqetësime të sistemit lokomotor (kocka, artikulacione, muskuj, ligamente, tendina) për vizita dhe për të kryer ndërhyrje!

☎️Për të lë takim me Dr.Francesco Lijoi, kontaktoni në 042390500 / 0682053180 / www.salus.al
➕Salus, spitali yt!