Çrregullimi i Hiperaktivitetit të Deficitit të Vëmendjes.

ADHD – Çrregullimi i Hiperaktivitetit të Deficitit të Vëmendjes, është një nga çrregullimet neurozhvillimore (neurodevelopmental) më të zakonshme të fëmijërisë.

Zakonisht së pari diagnostikohet në fëmijëri dhe shpesh zgjat deri në moshën madhore. Fëmijët me ADHD mund të kenë probleme për t’i kushtuar vëmendje, për të kontrolluar sjelljet impulsive (mund të veprojnë pa menduar se cili do të jetë rezultati) ose të jenë tepër aktivë.

ADHD ndahet në tre lloje kryesore:
– tip i pavëmendshëm
– tip hiperaktiv-impulsiv
– lloji i kombinimit

Simptomat:
Është normale që fëmijët të kenë probleme në fokusimin dhe sjelljen në një moment ose në një tjetër. Megjithatë, tek fëmijët me ADHD simptomat janë të qendrueshme dhe mund të shkaktojnë vështirësi në shkollë, në shtëpi ose me miqtë.

Një fëmijë me ADHD mund të:
– përhumbet shpesh
– harron ose humbet sende
– bën gabime nga pakujdesia ose ndërmerr risqe të panevojshme
– e kanë të vështirë t’i rezistojnë tundimit
– kanë probleme me radhën
– kanë vështirësi të merren vesh me të tjerët

🔹Dr. Andi Petro është psikolog klinik me eksperiencë disavjeçare në terapi psikologjike si dhe pedagog e autor i kërkimeve shkencore.

📥Për më tepër informacion na shkruani ose kontaktoni në numrat e telefonit:
+355 682053180
+355 4 23 90 500