Çfarë janë polipet nazale dhe si konsiston trajtimi?

Polipet nazale, ose e thënë ndryshe në gjuhën e përditshme “mishi i huaj” janë masa jo-kanceroze beninje që rriten në mukozën e hundës, por shpesh pacienti nuk ka dijeni për praninë e tyre.
Polipet nazale mund të vijnë si pasojë e një inflamacioni kronik për shkak të infeksioneve të përsëritura, astmës, alergjisë, ndjeshmërisë nga medikamentet apo çrregullimeve të imunitetit.
Si konsiston trajtimi?
Në rastet me zmadhim jo shumë të shprehur, është konservativ me medikamente të ndryshëm me pika në hundë, ose me rrugë të përgjithshme orale, intramuskulare apo venoze.
Në rastet që trajtimi konservativ dështon apo kur pacienti paraqitet me probleme të mprehta, atëherë nuk duhet nguruar trajtimi kirurgjikal që në thelb ka reduktimin e masës adenoide.
Për më tepër informacion apo për të rezervuar një orar me Dr. Massimiliano Del Ninno, otorinolaringolog, telefononi tani në numrat e kontaktit që ilustrohen në vijim.
📲+355 682053180 / +355 42390500
📍Adresa: Rruga Vidhe Gjata 16, Tiranë
🌐www.salus.al