Çfarë janë dhe si trajtohen variçet e ezofagut?

Variçet ezofageale janë zgjerim jo normal i venave në pjesën e poshtme të ezofagut. Ato ndodhin më shpesh tek personat që kanë sëmundje serioze të mëlçisë, ndërsa zhvillohen kur ngadalësohet qarkullimi normal i gjakut në mëlçi.

Ndonjëherë variçet ezofageale mund të çahen duke shkaktuar hemorragji kërcënuese për jetën, ndërsa nuk kanë shenja dhe simptoma nëse ato nuk gjakosin.

Qëllimi kryesor në trajtimin e variçeve ezofageale është parandalimi i hemorragjisë, pasi kjo e fundit është e rrezikshme për jetën.

Trajtimi përfshin përdorimin e medikamenteve dhe gastroskopit.

Kujdesuni për shëndetin tuaj, duke rezervuar tani një orar me Dr. Walter Piubello, në numrat e kontaktit që ilustrohen në vijim, para se të jetë tepër vonë.

📲+355 682053180 / +355 42390500

📍Adresa: Rruga Vidhe Gjata 16, Tiranë

🌐www.salus.al