Çfarë janë, Bi-test dhe triple test?

Bi-test dhe triple test janë analiza biokimike qe kryhen me qellim per velersimin e propabilitetit per anomalite kromozomike fetale.

Ato interpretohen vetem me rezulatin e ekografise dhe matjen e NT (translucences nukale). Bi test eshte test depistues biokimik dhe jo diagnostik, i cili kryhet ne tremestrin e pare (midis javes 11 dhe 14 te shtatzenise) diten kur gruaja kryen ekon obstetrikale. Parametrat qe maten jane Beta hCG dhe PAPPA-A.

Kur mosha materne kombinohet me rezultatet e bi testit, aftesia depistuese per Down rritet deri 65%.

Cfare mat?
Propabilitetin per anomali kromozomike–trisomia 21, 13 dhe 18

☎️Kontakto me mjeken gjinekologe Ledja Toro ne Spitalin Salus 0682053180