Çfarë është Sindroma e Aparatit Tretës të Irrituar (IBS)?

IBS është ndër patologjitë më të shpeshta gastroenterologjike. Kjo sëmundje përfaqëson një çrregullim të mirëfilltë të motorikës normale të zorrës si pasojë e gjendjeve emocionale, dietës, hormoneve të tubit tretës apo toksinave të mikrobeve të ndryshme.
🔎Simptomat:
1.Diarre
2.Konstipacion
3.Konstipacion i alternuar me diarre
4.Dhimbje të barkut, zakonisht të fundit të tij, të cilat përkeqësohen pas një vakti dhe përmirësohen pas jashtëqitjes.
5.Gazra të shumta dhe fryrje.
6.Bark i fryrë.
🔹Si ekzaminohet IBS?
Për diagnostikimin kryhen një sërë egzaminimesh ai:
1.analiza e gjakut komplet,
2.ekzaminimi i feçeve për parazitë të ndryshëm,
3.sigmoidoskopia dhe kolonoskopia.

✅Si trajtohet?
Pas ekzaminimeve, doktori përcakton rrugën e trajtimit e cila mund të përfshijë një ndryshim në dietë, ilace, terapi etj.

☎️Nëse edhe ju shfaqni simptoma të IBS dhe dëshironi të vizitoheni me mjekë tanë gastroenterologë, na shkruani ose kontaktoni në nr 042390500/0682053180 për të lënë takimin tuaj!