img-0

Çfarë është Polioza (Poliosis)?

img-8

Polioza (Poliosis) është një patologji që shkakton shfaqjen e pjesëve të bardha në pjesen e kokës (por mund te shfaqet edhe ne pjese te tjera).

Flokët e bardha shkaktohen nga mungesa e pigmentit të quajtur melanine në folikulat e flokëve.

Polioza zakonisht lidhet me flokët por mund të shfaqet në çdo zonë të trupit ku ka qime, duke përfshirë vetullat dhe qerpikët.

Polioza nuk është e rrezikshme per shendetin por mund te lidhet me patologji te tjera te organizmit.

Shkaqet
Polioza mund të ndodhë në kushte të tilla si vitiligo. Një person mund të zhvillojë poliozë për shkak të kushteve gjenetike.

Njerëzit gjithashtu mund të zhvillojnë poliozë për shkak të përdorimit të medikamenteve të caktuara.

Kontakto departamentin e dermatologjise ne Salus per te mesuar me shume rreth trajtimit te patologjive dermatologjike apo per trajtime estetike te lekures si Mesoterapia, Microneedling apo Filler me Acid Hialuronik

Shpërndaje:

Abonohu

Për të marr me email artikuj të ngjashëm