Çfarë është Laparocelat (Hernia Incizionale)

Një hernie incizionale ndodh në vendin e incizionit ose në afërsi të një incizioni kirurgjikal përmes së cilës dalin zorrët, organet ose inde të tjera.

Të gjitha operacionet abdominale mbartin një rrezik prej 33 përqind të një hernie incizionale postoperatore, dhe afërsisht 33 përqind e personave që kryejnë operacione abdominale do të perjetojne një hernie incizionale.

Shkaqet:
Hernia incizionale rezulton nga një dobësim i muskujve të barkut për shkak të një prerje kirurgjikale. Individët që marrin pjesë në aktivitete të tepërta ose të parakohshme fizike pas operacionit, fitojnë peshë të konsiderueshme, mbeten shtatzënë ose rritin abdominal në çfarëdo mënyre tjetër para se incizioni të shërohet plotësisht, janë veçanërisht të rrezikuar për një hernieincizionale.

❎Hernia incizionale ka probabilitet të ndodhë brenda tre deri në gjashtë muaj pas operacionit, por mund të ndodhë në çdo kohë.

Për të identifikuar një hernie incizionale, një ofrues i kujdesit shëndetësor mund të përdorë teknika të shumta diagnostikuese, por duhet të fillojë me historinë mjekësore dhe ekzaminim fizik. Mjeku do të hulumtoje dhe / ose do të kërkojë:
1. Cregullimet e defekimit (Kapsllëk, ndryshime te kalibrit te feceve)
2. Gungë ose protruzione në bark afër vendit të një incizioni të mëparshme; pacientit mund t’i kërkohet të qëndrojë ne kembe dhe te kollitet, manovra që kane tendencë te theksojne hernien.
3. Nauze, të vjella, ethe ose rrahje të shpejtë të zemrës
4. Dhimbje barku , veçanërisht perreth protruzionit
5. Kirurgji të mëparshme, lokalizimi dhe rezultatet

✅Trajtimi specifik për hernien incizonale do të përcaktohet nga mjeku bazuar në faktorë të shumtë si shëndeti juaj i përgjithshëm, anatomia, shtrirja dhe vendndodhja e hernies. Trajtimi gjithashtu do të varet nga fakti nëse hernia ka ndikuar negativisht në rezultatet e operacionit origjinal, duke kërkuar procedura shtesë para se të mbyllet hernia. Trajtimi per laparocelat eshte vetem kirurgjikal.

‍⚕️Stafi kirurgjikal i spitalit Salus përbëhet nga Prof. Dr. Costantino Zingaretti, Dr. Fabjan Mustafaj, Dr. Dritan Reovica, mjekët anestezistë dhe stafi infermieror i sallës operatore.

‍⚕️Prof. Dr. Zingaretti, mjek kirurg i ekselencës botërore në fushën e kirurgjisë është pjesë e Spitalit Salus prej vitesh dhe ka kryer mijëra operacione deri tek ato më të komplikuarat me sukses të plotë! ➡️Prof. Zingaretti është çdo javë në Salus!!!

☎️Kontakto: 0682053180 / www.salus.al

➕Salus, spitali yt!
.
.