Çfarë është Histerosonografia?

‍⚕️ Çfarë është Histerosonografia?
Është një ekzaminim me ultratinguj që lejon studimin e saktë të mitrës në rrugë transvaginale. Konsiderohet si teknikë diagnostikuese minimale invazive, pasi nuk përfshin ndonjë ekspozim të pacientit ndaj rrezatimit. Sono-histerografia mund të përfshijë studimin e rrjedhës së gjakut në enët që furnizojnë mitrën dhe organet e tjera të traktit gjenital.

Kur duhet kryer kjo procedurë?
Gjinekologët rekomandojnë histerosonografinë kur, dyshojnë për një problem uterotubarik, duke përfshirë: polipet, fibromiomat, atrofia endometriale, ngjitjet endometriale, formacionet tumorale. Teknika vlen në diagnostikimin tubar në infertilitet dhe në rastet e aborteve të përsëritura e dështimeve të implanteve në teknikat e ART-së.

SonoHisterografia nuk kërkon ndonjë përgatitje të veçantë ose të ndaloni ndonjë terapi me ilaçe. Koha më e mirë për t’i nënshtruar histerografisë është java e parë pas menstruacioneve. Arsyet janë si më poshtë: Menjëherë pas menstruacioneve, mukoza endometriale është shumë e hollë, dhe e bën më të lehtë vizualizimin e mitrës. Jemi pothuajse e sigurt që pacienti nuk është tashmë shtatzënë. Procedura e përshkruar më sipër zgjat 20-30 min.

Sono-histerografia është një procedurë diagnostike me pothuajse asnjë rrezik, pasi nuk përfshin injeksione, prerje ose përdorim të ilaçeve me efekte anësore.

☎️Kontakto departamentin e gjinekologjisë: 0682053180 / www.salus.al