Çfarë është histerektomia?

Histerektomia vaginale është proçedura kirurgjikale që konsiston në heqjen e uterusit në rrugë vaginale.

Gjatë kësaj proçedure kirurgu, distakon mitrën nga tubat, vezoret, enët e gjakut, ligamentet, pa qënë e nevojshme të hapet kirurgjikalisht barku. Në varësi të formës dhe përmasave të mitrës, ose patologjisë gjinekologjike, nuk indikohet në çdo rast.

Kur gjinekologu vendos të kryejë histerektominë vaginale?

1. Mioma uterine me përmasa jo të mëdha.
2. Adenomyosis.
3. Endometriozë.
4. Prolapsi uterin.
5. Hemorragji uterine.
6. Dhimbje pelvike kronike.
7. Kancer gjinekologjik.

Kompikacionet mund të variojnë si në vijim:

1-Hemorragji.
2-Fenomene trombotike.
3-Infeksion.
4-Dëmtime të organeve përreth.
5-Reaksione të anestezisë.

Cilat janë benefitet?

1. Ditëqendrim i shkurtër spitalor.
2. Kosto më të ulëta.
3. Rekuperim i shpejtë postoperator.

Telefono tani për të rezervuar një orar me Dr. Cesare Romagnolo.

📲+355 682053180 / +355 42390500
📍Adresa: Rruga Vidhe Gjata 16, Tiranë
🌐www.salus.al