Çfarë është Gonorrea ?

Gonorrea përhapet gjatë seksit vaginal, oral ose anal. Foshnjat e nënave të infektuara mund të infektohen gjatë lindjes. Tek bebet, gonorrea më së shpeshti prek sytë.

Simptomat tek meshkujt përfshijnë:
➡️Urinim i dhimbshëm
➡️Shkarkim i ngjashëm me qelbin nga maja e penisit
➡️Dhimbje ose ënjtje në testikul

Simptomat tek femrat përfshijnë:
➡️Shtim i sekrecioneve vaginale
➡️Urinim i dhimbshëm
➡️Gjakderdhja vaginale
➡️Dhimbje barku ose legeni
➡️Gonorrea në vendet e tjera të trupit

✅Vizitoni menjëherë mjekun nëse vëreni ndonjë shenjë shqetësuese ose simptomë, të tilla si një ndjesi djegieje kur urinoni ose një rrjedhje të ngjashme me qelb nga penisi, vagina apo rektumi.

⚠️⚠️⚠️Gonorrea e patrajtuar mund të çojë në komplikime të mëdha, siç janë: Infertiliteti, infeksioni që përhapet në pjesë të tjera të trupit, Ethe, skuqje, plagë të lëkurës, dhimbje e nyjeve, ënjtje dhe ngurtësi, rrezik i shtuar i HIV / AIDS.

⚠️⚠️⚠️Foshnjat që kontaktojnë me gonorrean nga nënat e tyre gjatë lindjes mund të verbohen, të zhvillojnë plagë në lëkurën e kokës dhe infeksione.

☎️Kontakto me mjekët e spitalit Salus në numrin 0682053180 /

Shpërndaje:

Abonohu

Për të marr me email artikuj të ngjashëm