Çfarë është epilepsia(Sëmundja e tokës) dhe si trajtohet?

Epilepsia është një çrregullim i sistemit nervor qendror (çrregullim neurologjik) në të cilin aktiviteti i qelizave nervore në tru përhapet, duke shkaktuar konvulsione, ose sjellje të pazakontë, ndjesi dhe ndonjëherë humbje të vetëdijes.

Simptomat e epilepsisë mund të ndryshojnë shumë nga personi në person. Disa njerëz me epilepsi thjesht duken sikur po shikojnë në hapësirë për disa sekonda gjatë një konvulsioni, ndërsa të tjerë kanë kontraktime të përsëritura në krahët dhe këmbët e tyre.

Vlen të theksojmë se edhe krizat e lehta mund të kërkojnë trajtim, sepse ato mund të jenë të rrezikshme gjatë aktiviteteve të ndryshme.

Kujdesuni për shëndetin tuaj duke telefonuar tani për të rezervuar një orar me Prof. Dr. Fabrizio Monti, në numrat që ilustrohen në vijim.

📲+355 682053180 / +355 42390500

📍Adresa: Rruga Vidhe Gjata 16, Tiranë

🌐www.salus.al