Çfarë është Endarterektomia e Karotideve?

Çfarë është Endarterektomia e Karotideve?

🔹️Endarterektomia e Karotideve, është një ndërhyrje e cila kryhet në rastet kur kemi pengesë në qarkullimin e gjakut të arteries karotide, arteria që lejon kalimin e gjakut në tru.
🔹️Kjo pengesë mund të shkaktojë dëmtim të trurit,dhe ndërhyrja ka për qëllim shmangien e këtij rreziku. Ndërhyrja kryhet për të pastruar dhe për të hequr pllakën e aterosklerozës që formohet në nivelin e bifurkacioni karotid dhe pacienti operohet nën efektin e anestezise lokale, për arsye se duhet të jetë zgjuar, për t’u monitoruar,dhe për të parë nëse funksioni i trurit nuk po përkeqësohet.
🔹️Është një ndërhyrje e cila ka një avantazh i madh, të shmang evolucionin e goditjes në stenozën e karotides.
-Kohëzgjatja e ndërhyrjes zgjat rreth një orë, por pjesa më e rëndësishme janë 15 ose 16 minuta e para , pjesa ku është okluzioni karotid, dhe me pas mbyllja e karotidës.
☎️Për të më shumë informacion mund të na shkruani apo të kontaktoni në numrat e telefonit:
06820531800
04 23 90 500