Çfarë është çrregullimi bipolar?

Çrregullimi bipolar eshte nje çrregullim humori qe ndikon ne gjendjen psikologjike dhe emocionale, duke kaluar nga nje ekstrem ne tjetrin.

Crregullimi bipolar verehet kur nje individ ka luhatje humori te theksuar, kalimi nga episode depresive (ndjesia e te qenurit i dobet dhe letargjik) ne episode maniakale (ndjesa e te qenurit super aktiv).

Fazat e larta dhe te ulta te crregullimit bipolar jane aq ekstreme saqe nderhyjne ne funksionin e perditshmerise se individit.

Simptomat e crregullimit bipolar ne fazen Depresive:

Ndjenja e trishtuar dhe e pashprese:
Mungesa e energjise:
Veshtiresi ne perqendrim:
Humbja e interesit te aktiviteteve te perditshme;
Mungesa e oreksit:
Veshtiresi ne fjetje ;
Te qenurit delusional, duke pasur allucinazione dhe shqetesime te pa logjikshme; etj.

Simptomat e crregullimit bipolar ne fazen Maniakale:
Ndjesi lumturie dhe gezimi;
E folura shume shpejt;
Ndjenje plot energji;
Te qenurit delusional, duke pasur allucinazione dhe shqetesime te pa logjikshme;

Kontakto ne 0682053180 / www.salus.al per te rezervuar nje vizite me psikologen klinike Enkelana Lekli ne Spitalin Salus